Het kloppend hart van Waterland
Live

Vaccinatieopkomst in Waterland

Gepubliceerd: Zondag 26 september 2021 10:03

Vaccinatieopkomst in Waterland

Foto: GD Zaanstreek Waterland

GGD Zaanstreek-Waterland bracht de vaccinatiecijfers voor Waterland naar buiten met de opkomstpercentages voor de eerste prik COVID-19 in de gemeente Waterland.

Cijfers van het RIVM leren dat in heel Nederland tot en met zondag 19 september naar schatting 23,4 miljoen vaccinaties toegediend. Daarvan zijn ruim 12,7 miljoen eerste vaccinaties en ruim 10,6 miljoen tweede vaccinaties. Naar schatting heeft nu 86,0% van alle 18-plussers een eerste vaccinatie ontvangen en is 82,1% volledig gevaccineerd. Van iedereen boven de 12 jaar heeft 83,5% een eerste vaccinatie ontvangen en is 79,6% volledig gevaccineerd.

De afgelopen week zijn er, met name in de jongere leeftijdsgroepen, meer vaccinaties gezet dan in de paar weken daarvoor. Daardoor is de stijging van het opkomstcijfer voor de eerste vaccinatie hoger dan in de afgelopen weken.

GGD Zaanstreek-Waterland bracht de cijfers naar buiten met de opkomstpercentages voor de eerste prik COVID-19 in de gemeente Waterland. GGD Zaanstreek-Waterland: "Deze cijfers geven een weergaven van de inwoners in Zaanstreek-Waterland die de GGD vaccineert, het maakt hierbij niet uit door welke GGD. We hebben vooralsnog geen cijfers over hoeveel inwoners door andere instellingen gevaccineerd zijn. Vaccinatiegroepen als niet mobiele ouderen, ziekenhuismedewerkers, bewoners van instellingen worden niet in dit overzicht meegenomen en geeft daarom geen compleet beeld van de vaccinatiegraad van de inwoners van Zaanstreek-Waterland."

Bron: GGD Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services