Het kloppend hart van Waterland
Live

Vaccinatiegraad in Waterland

Gepubliceerd: Donderdag 09 september 2021 11:54

Vaccinatiegraad in Waterland

Foto: RIVM

In de gemeente Waterland heeft 88% van de volwassenen één prik gehad en 76 procent is volledig gevaccineerd. Van de 12-17 jarigen is in Waterland 62 procent deels gevaccineerd en 44 procent volledig. Van alle 12-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 86 procent voor één prik en 74 procent op twee prikken.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakt vanaf 8 september de COVID-19 vaccinatiecijfers per gemeente beschikbaar via open data. In de open data is voor het eerst de vaccinatieopkomst en vaccinatiegraad per gemeente beschikbaar voor drie leeftijdsgroepen: 12-17 jaar, 12 jaar en ouder en 18 jaar en ouder.

De vaccinatieopkomst en -graad per gemeente wordt berekend op basis van anonieme gegevens van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst , gecombineerd met gegevens over gezette prikken uit het centrale vaccinatieregister voor andere uitvoerders van het vaccinatieprogramma. Verdere informatie hierover is hier te vinden.

Tot nu toe werd de vaccinatieopkomst en -graad in categorieën en kleurcodes weergegeven in de wekelijkse vaccinatierapportage van het RIVM. De nu beschikbare percentages geven een beter inzicht in de vaccinatiecijfers op gemeentelijk niveau.

De cijfers worden vanaf nu wekelijks als open data via de website van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gepubliceerd. De vaccinatiecijfers op gemeentelijk niveau zijn binnenkort ook beschikbaar op het coronadashboard.

Bron: RIVM

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services