Het kloppend hart van Waterland
Live

Vaartochten in het Ilperveld tijdens de Paasdagen

Gepubliceerd: Dinsdag 05 april 2022 09:26

Vaartochten in het Ilperveld tijdens de Paasdagen

Foto: Ger vd-Schot

Op Eerste en Tweede Paasdag organiseert Landschap Noord-Holland twee verschillende vaartochten door het fraaie natuurgebied Ilperveld bij Landsmeer. Eerste Paasdag met de nadruk op de weidevogels in het Ilperveld en op Tweede Paasdag is het de beurt aan de jeugd om Paaseieren te zoeken in het veld.

Weidevogels – Eerste Paasdag
In deze tijd is het hier heerlijk; je ziet aan alles dat het voorjaar is. De weidevogels voelen zich thuis in het Ilperveld. Je ziet en hoort het overal om je heen. De bomen en struiken krijgen bottende knoppen, en in het riet worden de eerste groene scheuten zichtbaar. De duizenden wintergasten zijn vertrokken en maken plaats voor terugkerende weidevogels. Er zijn al grote groepen grutto's gesignaleerd. Wat is heerlijker dan het geluid van grutto's en andere weidevogels in de lente?

Paaseieren zoeken – Tweede Paasdag
In het Ilperveld ligt een echt Paaseiland waar de Paashazen wonen. Stap met je hele familie aan boord en vaar mee tussen de vele eilandjes door naar dat Paaseiland. Samen met de gids loop je over trilveen, sluip je door het riet en ga je op zoek naar Paaseieren. Als het meezit komt ook de Paashaas uit zijn schuilplek tevoorschijn en zien we hem over het eiland hollen.

Vaar mee op zondag 17 april en maandag 18 april met schipper en gids van Landschap Noord-Holland en geniet van het voorjaar!

Tips van de boswachter: Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en extra warme (regen)kleding.
Wanneer: Eerste en Tweede Paasdag van 13:30 tot 15:30 uur.
Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Meer informatie op www.gaatumee.nl

 

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services