Het kloppend hart van Waterland
Live

Vaartocht tussen de ontluikende natuur in het Ilperveld

Gepubliceerd: Woensdag 11 april 2018 10:17

Vaartocht tussen de ontluikende natuur in het Ilperveld

Foto: Joke Huijser-Spekken

Op zondag 22 april organiseert Landschap Noord-Holland van 13.30 - 15.30 uur een vaartocht in het Ilperveld. Kom en laat u verrassen door een vaartocht in het verdronken hoogveen bij Landsmeer. De broedtijd van de vogels is begonnen en de bijzondere planten komen weer tevoorschijn. Het wordt een vaartocht met verhalen over dit eeuwenoude gebied.

Onderweg gaat de groep aan land om de planten en dieren van dichtbij te bekijken. Er groeien soorten als speenkruid, watermunt, lisdodde en koningsvaren. De baltsende en broedende weidevogels maken de middag tot een prachtige belevenis! De gids geeft uitleg over alles wat u ziet.

Het voorjaar is ook een prachtige tijd om de ontluikende natuur in het Ilperveld te fotograferen. Onze schipper en gids brengen u naar de meest fotogenieke plekjes en wijzen u op bijzonderheden in het veld. Zo kunt u zelf de flora en fauna vastleggen, van macro-opnamen tot geweldige landschapsfoto’s, luchten en panorama’s. Laat deze kans niet ontglippen en ga mee op deze bijzondere vaartocht. De vaartocht vindt plaats zondag 22 april van 13.30 - 15.30 uur.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

Meer informatie:

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services