Het kloppend hart van Waterland
Live

Vaartocht naar het geheimzinnige Broekbos in het Ilperveld

Gepubliceerd: Woensdag 08 juni 2022 09:55

Vaartocht naar het geheimzinnige Broekbos in het Ilperveld

Deze vaartocht van Landschap Noord-Holland brengt je op zondag 19 juni in het drassige moerasbos van het Ilperveld met bijzondere flora en fauna.

Mysterieus landschap
Met de fluisterboot vaar je tussen de verschillende kleine, beboste eilandjes in het Ilperveld door. In dit deel van het fraaie natuurgebied is door de hoge waterstand een heus moeras ontstaan. Er groeien o.a. veel berken op deze drassige eilandjes, vandaar ook de naam berkenbroekbos. De silhouetten van de omgevallen berkenbomen en de kluiten aarde die in de lucht steken maken van dit moerasbos een mysterieus landschap. Diverse watervogels schieten weg tussen de wortels van de bomen die dreigend schuin hangen. Bloemen en planten zijn nu op hun mooist. 


Onderweg stappen we ook nog even aan land op een van de eilandjes. Heb je een verrekijker? Neem deze dan mee! Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Wanneer:
Zondag 19 juni van 13:30 tot 15:30 uur.
Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.
Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services