Het kloppend hart van Waterland
Live

Urgent coronabericht van burgemeester Heldoorn voor inwoners van Marken

Gepubliceerd: Donderdag 28 januari 2021 15:39

Urgent coronabericht van burgemeester Heldoorn voor inwoners van Marken

Foto: Gemeente Waterland

Naar aanleiding van een clusterbesmetting op Marken deed burgemeester Heldoorn samen met de GGD Zaanstreek-Waterland een dringende oproep aan de inwoners van Marken. De tekst van de oproep luidt:

Beste inwoners van Marken, 

 

In november 2020 schreef de Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad) een dringende oproep aan jullie, inwoners van Marken, om je toch vooral aan de Coronamaatregelen te houden. De Eilandraad begon haar oproep met de zin: “Iedereen is ervan overtuigd dat we op Marken ons uiterste best doen om corona-besmettingen te voorkomen. Horeca dicht, Trefpunt dicht, geen trainingen bij de SV Marken en opschorting van de repetities bij muziekvereniging Juliana.” Inmiddels zijn we weer een aantal maanden verder en zijn de maatregelen nog veel strenger geworden en valt het iedereen zwaar om vol te houden en om moed te houden. 

 

Ik ben ervan overtuigd dat de meeste inwoners van Marken nog steeds hun uiterste best doen om de maatregelen zo goed mogelijk na te leven, maar er zijn helaas ook enkelen die af en toe niet voldoende opletten en daarmee niet alleen hun eigen gezondheid maar ook die van anderen in gevaar brengen. Daarom breng ik jullie op de hoogte van het volgende;

 
Vorige week kreeg ik een melding van de GGD dat er een clusterbesmetting was vastgesteld, waarbij zes personen besmet waren geraakt met het coronavirus. De clusterbesmetting was gebeurd tijdens een illegaal feestje. Een serieuze zaak vooral omdat deze zes besmette mensen in de tussentijd vermoedelijk alweer andere mensen hebben besmet. 

 

Naar aanleiding van deze clusterbesmetting doe ik samen met de GGD Zaanstreek-Waterland een dringend beroep op alle inwoners van Marken: Hou je aan de coronamaatregelen; ze zijn inmiddels genoeg bekend. Geef aan als jij je wel aan de coronamaatregelen wilt houden en help elkaar om de regels na te leven. Alleen samen krijgen we corona onder controle. 

 

Sicko Heldoorn,
Burgemeester van Waterland mede namens
Ferdinand Strijthagen,
Directeur GGD Zaanstreek-Waterland
 

Bron: Sicko Heldoorn / GGD

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services