Het kloppend hart van Waterland
Live

Unieke rondleidingen in Broek in Waterland rond zomerexpositie Broeker Kerk

Gepubliceerd: Woensdag 29 juli 2020 19:26

Unieke rondleidingen in Broek in Waterland rond zomerexpositie Broeker Kerk

Foto: Jaap Nieuwenhuis

Tijdens de zomerexpositie in de Broeker Kerk met werken van de drie voormalige Broeker kunstenaars Paula Thies, Jaap Nieuwenhuis en Willem van Bree, is te zien hoe het dorp Broek in Waterland en zijn omgeving deze kunstenaars elke dag weer inspireerden. Rond deze zomerexpositie worden op zondag 8 en 22 augustus unieke rondleidingen georganiseerd.

Tijdens een speciale rondleiding – aan de hand van de geëxposeerde werken – komt de bezoeker langs unieke plekjes in Broek die de kunstenaars hebben vastgelegd. Deze rondleiding door het dorp duurt ongeveer dertig minuten, kost vijf euro en er is keuze uit de data zondag 8 en 22 augustus, om zowel 11 als 14 uur.

Reserveren is noodzakelijk. Per rondleiding is plaats voor maximaal tien deelnemers. Boek de rondleiding via de site van de Broeker Kerk: www.broekerkerk.nl

Over de expositie
Van 15 juli t/m 23 augustus 2020 is een tentoonstelling te zien van tekeningen, aquarellen en prenten van drie voormalige Broeker kunstenaars: Paula Thies, Jaap Nieuwenhuis en Willem van Bree.

Het werk van deze drie Broeker kunstenaars is voor het eerst gezamenlijk te zien. De ruim 40 werken, waaronder ook tekeningen van Marken, Monnickendam en Zuiderwoude, worden tijdens de tentoonstelling te koop aangeboden. De tentoonstelling kwam tot stand in nauwe samenwerking met Betty van Bree, de ‘schatbewaarder’ van zowel haar vader als haar vroegere buren en latere vrienden.

Het werk van de drie Broeker kunstenaars dateert van de jaren vijftig tot en met de jaren tachtig. Onderwerp is veelal het dorp en zijn omgeving, die de kunstenaars elke dag weer inspireerden. Hun gedeelde passie betekent echter niet dat zij alle drie hetzelfde soort werk maakten. Het tegendeel is waar. Hun kunst weerspiegelt hun onderling zeer verschillende persoonlijkheden. Kunst is een kwestie van kijken, maar iedereen ziet wat anders.

Rondleidingen zomerexpositie Broeker Kerk
Zondag 8 augustus 11 uur en 14 uur
Zondag 22 augustus 11 uur en 14 uur
Reserveren via www.broekerkerk.nl

Bron: Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services