Het kloppend hart van Waterland
Live

Uitreiking prestigieuze prijs 'De Monnick' aan Harry Voogel

Gepubliceerd: Vrijdag 10 juni 2022 11:19

Uitreiking prestigieuze prijs 'De Monnick' aan Harry Voogel

Foto: Vereniging Oud Monnickendam

Tijdens de algemene ledenvergadering van Oud Monnickendam in het oude Weeshuis op 7 juni jl. mocht dit jaar Harry Voogel de prijs in ontvangst nemen. Hiermee wilde het bestuur van Oud Monnickendam hem danken voor zijn jarenlange inzet voor de historie en verfraaiing van de stad.

Het bestuur van de Vereniging Oud Monnickendam reikt de prijs "De Monnick" jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die zich naar het oordeel van het bestuur bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Monnickendamse gemeenschap, met name op het terrein van het cultureel en historisch erfgoed.

Harry heeft vanaf 1994 jarenlang als gepassioneerde stadsgids geïnteres­seerden rondgeleid in de oude stad van Monnickendam en heeft ook veel nieuwe gidsen opgeleid voor dit werk. Ook was hij lange tijd voorzitter van deze werkgroep.

Bovendien heeft Harry een aantal belangwekkende publicaties op zijn naam staan waaronder de boeken 'Honderd jaar Nering en Ambacht in Monnickendam', 'Huizen en gevelstenen in Monnickendam' en 'De grote kerk van Monnickendam'. Daarnaast heeft hij talloze artikelen geschreven voor het jaarboek van de vereniging.

Zelf is Harry Voogel het meest trots op de daadwerkelijke restauratie van veel gevelstenen en meerdere stoepen in de binnenstad waar zijn boek de aanzet toe is geweest en waar hij als voorzitter nauw bij betrokken is geweest.

In zijn dankwoord zei Harry dat hijzelf buitengewoon veel plezier had beleefd aan al deze activiteiten en hij sloot af met de woorden: "Een hobby doe je voor jezelf en het is meegenomen als je daar waardering van anderen voor krijgt".

Bron: Vereniging Oud Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services