Het kloppend hart van Waterland
Live

Uitreiking De Monnick aan Paul van ’t Hof

Gepubliceerd: Donderdag 17 september 2020 12:25

Uitreiking De Monnick aan Paul van ’t Hof

Vereniging Oud Monnickendam eert mensen die zich op bijzondere wijze inzetten voor Monnickendam. Dat wordt jaarlijks bij de jaarvergadering bekend gemaakt, tenzij er geen geschikte kandidaten zijn. Omroep PIM zat bij de jaarvergadering voor de uitreiking van De Monnick.

De jaarvergadering was met een beperkt aantal leden in het Samuel, waar andere jaren flink wordt uitgepakt met een bijzondere spreker. Helaas ook hier speelde corona een rol. "De Monnick is een prijs die je moet verdienen, hij wordt niet uitgereikt als er geen geschikte kandidaat is", vertelt Ed Willms.

Koert Kraak reikte de prijs uit aan Paul van ’t Hof en Ed Willms vertelde erbij waarom hij deze verdiend heeft. Paul heeft zich jarenlang ingezet voor het Speeltorenmuseum, zowel voor als tijdens als na de grote verbouwing. Ook als stadsgids heeft hij een grote rol gespeeld, ook in het begeleiden van nieuwe stadsgidsen. Ook heeft hij alle straatnamen onderzocht en in een boekje uitgelegd wie de mensen zijn achter de Monnickendamse straatnamen.

Paul van ’t Hof waardeert de prijs enorm. Hij krijgt dan ook een prachtig beeld van, jawel, een monnik. Een prachtig bronzen beeld gemaakt door Silvia Bergvelt. Paul was als kind niet zo geïnteresseerd in geschiedenis maar door dwarsverbanden te leggen vanuit gebeurtenissen uit het verleden naar de gevolgen voor een stadje als Monnickendam, werd hij stadsgids en invloedrijke vrijwilliger in Waterlandsmuseum De Speeltoren.


 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services