Het kloppend hart van Waterland
Live

Uitbundige samenzang bij het Meezingfestival

Gepubliceerd: Zaterdag 16 juli 2022 12:06

Uitbundige samenzang bij het Meezingfestival

Bij de grande finale van het Meezingfestival werd er onder leiding van het Meezingkoor Waterland uitbundig meegezongen. De akoestiek van de Nicolaaskerk hielp ook mee om het groots te laten klinken. Met als traditionele afsluiter het Slavenkoor lied.

Over de hele dag waren er op verschillende plekken in Monnickendam de koren te horen en met de bedoeling dat er meegezongen zou gaan worden. En dat werd er. Meerdere keren klonk het lied van vader Abraham `Het kleine cafe aan de haven ` door de straten en de haven van Monnickendam.

De 3 koppige jury had het bij de 18e editie van het Meezingfestival weer een harde dobber aan om "het goeiste koor" te selecteren. Maar de jury heeft unaniem besloten dat de eerste prijs naar het Nieuwendammer shantykoor ging. De voorzwaaier van dit koor kreeg de meeste toekijkers mee in het meezingen. Hij kreeg hulp van een meisje die helemaal gegrepen werd door zijn enthousiasme. Zij werd ook opgetild door hem toen het koor bij de prijsuitreiking op het altaar uitgenodigd werd om nog eenmaal een paar liederen ten gehore te brengen.

Iedereen kan tevreden zijn met deze editie van het Meezingfestival. Het was gezellig druk, het weer was prachtig en er was genoeg vocht aanwezig om de kelen te smeren.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services