Het kloppend hart van Waterland
Live

Twee keer reden tot feest bij De Posthoorn

Gepubliceerd: Zaterdag 22 december 2018 14:53

Twee keer reden tot feest bij De Posthoorn

Foto: Omroep PIM

De laatste twee maanden van 2018 staan voor het bekende Suite Hotel De Posthoorn uit Monnickendam in het teken van de prijzen.

Het begon in november toen Marc Boeljon werd verkozen tot Gastheer van het jaar 2018. Toen Marc van de organisatie Proefschrift van Restaurant Awards had gehoord dat hij was genomineerd voor Gastheer van het Jaar was hij al enigszins verbaasd, maar toen hij uiteindelijk tot winnaar werd uitgekozen was de verrassing compleet. Des te groter is de vreugde over deze uitverkiezing. Want De Posthoorn wil horeca bedrijven op het hoogste niveau en dan is zo’n uitverkiezing daarbij de bekroning.

Gastheer zijn is een moeilijk te duiden begrip; het vereist dat je een goede inschatting maakt van de gast. En alle gasten zijn verschillend. Je weet niet precies wat de gast verwacht en als gastheer peil je dus de sfeer en de verwachtingen. Dat is een vaardigheid die Marc dus heel goed beheerst. Van een informele benadering tot een zakelijk professionele houding, Marc heeft alles in huis.

Op maandag 17 december maakt Guide Michelin bekend welke restaurants het komende jaar de Michelin ster mogen voren. De Posthoorn is nu sinds 2008 een sterrenrestaurant. En opnieuw is de ster toegekend aan Jeroen Bavelaar, de chef van dit mooie restaurant. Met een relatief kleine brigade kookt Jeroen de sterren van de hemel, en met de hand van sommelier Marc is het team compleet.


Voor het eten in zo’n restaurant betaal je zeker iets meer, maar je krijgt ook een bijzondere beleving. Eten is hier een kunst. En naast het restaurant kun je hier ook terecht voor “private dining” en in de zomer is er een terras in de binnentuin. Tel daarbij een tiental prachtige hotelkamers en het plaatje is compleet. Een fantastische horecaonderneming in het oude hart van Monnickendam.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services