Het kloppend hart van Waterland
Live

Tuin Swaensborch tijdens NLDoet weer prachtig ingericht

Gepubliceerd: Dinsdag 19 maart 2019 13:58

Tuin Swaensborch tijdens NLDoet weer prachtig ingericht

Jaarlijks vraagt de actie NLDoet mensen om zich in te zetten voor een goed doel. En zo meldden zich ook een aantal vrijwilligers bij Evean Swaensborch om te helpen met het verzorgen van de tuin.

Nu is het zo dat al heel veel Nederlanders vrijwilligerswerk doen, maar deze dag in maart krijgt het werk extra aandacht. Swaensborch kent ongeveer 120 bewoners en maar liefst 175 vrijwilligers. Zij stonden tijdens deze editie van NLDoet vandaag niet allemaal in het zonnetje. Maar zij zetten zich wel elke dag in voor onze ouderen.

Een groep van 14 vrijwilligers meldde zich al vroeg bij Hetty Smink, activiteitenbegeleider van Evean Swaensborch, en zij co├Ârdineert het geheel. En niet alleen op de dag zelf, want er was in de aanloop al heel wat werk door haar gedaan. Mensen vragen te komen helpen, fondsen aanschrijven, indelingen maken en planten kopen. Hetty had het allemaal op orde toen de helpers kwamen. Maar eerst natuurlijk wel even tijd voor een kop koffie met wat erbij, dan de indeling bekend maken en dan aan de slag.

Swaensborch kent een grote buitenruimte met veel tuin en de vrijwilligers konden zich uitleven. Ook de binnentuin werd onder handen genomen, al waren dat vooral de potplanten.

Tot grote vreugde van iedereen was het vrijdagmorgen droog! Een uitzondering in deze dagen. En toen het werk klaar was kwam de zondvloed opnieuw. De weergoden waren ons vandaag goed gezind. Na het harde werk en een lekkere lunch konden de helpers weer huiswaarts gaan; een enkeling bood zich aan om ook verderop in het seizoen te helpen met planten water geven en de tegels schoonspuiten.

De bewoners zijn er weer heel blij mee dat de tuin er weer prachtig bij ligt. En de vrijwilligers ook.
nldoet

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services