Het kloppend hart van Waterland
Live

Transformatie Ilpenhof komt weer een stap dichterbij

Gepubliceerd: Donderdag 09 oktober 2014 11:30

Transformatie Ilpenhof komt weer een stap dichterbij

Het college van B&W in Waterland heeft ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor de herontwikkeling van het terrein de Ilpenhof in Ilpendam. Nu is de gemeenteraad aan zet; op donderdag 23 oktober 2014 staat de behandeling van het stedenbouwkundig plan op de raadsagenda.

Metamorfose
Het terrein de Ilpenhof krijgt een ware metamorfose. Waar nu nog een sterk verwaarloosd gebouw staat, staan straks 20 woningen met variërende verkoopprijzen. Er komen 7 sociale woningen (met een verkoopprijs beneden € 200.000), 3 goedkope vrij sectorwoningen en 10 twee-onder-een kapwoningen. Wethouder Van der Hoeven: “Het college is erg positief over dit plan. En niet alleen wij: ook de dorpsraad en de inwoners van Ilpendam willen dat het bouwval de Ilpenhof liever vandaag dan morgen plaats maakt voor woningbouw. Wij hopen dat de gemeenteraad net zo positief is als wij, zodat we snel een einde kunnen maken aan de verrommeling op deze plek”.

Veel belangstelling
Er is nu al veel belangstelling voor de woningen. Frank Nannings van USP Vastgoed licht toe: “Er hebben zich al veel mensen bij ons gemeld die interesse hebben in de woningen, ook oud-inwoners die graag terug willen naar het dorp. Er is tenslotte de afgelopen tijd nauwelijks nieuwbouw gerealiseerd in Ilpendam. Begin 2015 organiseren wij een informatieavond voor geïnteresseerden; zij kunnen zich die avond direct inschrijven op een woning. Iedereen die interesse heeft, kan zich nu al aanmelden bij USP Vastgoed”.

Tijd inhalen
De plannen voor sloop en nieuwbouw zijn al lang geleden gestart. Eerdere plannen voor een wijksteunpunt gingen niet door. Wethouder Van der Hoeven: “Ik ben blij dat USP Vastgoed de herontwikkeling van de locatie wil overnemen van Woonzorg Nederland. Het heeft al lang genoeg geduurd en het is nu belangrijk om tijd in te halen, uiteraard zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. USP Vastgoed wil de woningen zo snel mogelijk bouwen en dat juich ik toe”. Als de gemeenteraad instemt met het stedenbouwkundig plan, wordt met USP Vastgoed een exploitatieovereenkomst gesloten en een start gemaakt met het opstellen van het bestemmingsplan.

Bron: gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services