Het kloppend hart van Waterland
Live

Toegangspenningen voor Slag op de Zuiderzee te koop

Gepubliceerd: Donderdag 25 mei 2023 11:55

Toegangspenningen voor Slag op de Zuiderzee te koop

Foto: Slag op de Zuiderzee

Monnickendam staat aan de vooravond van de viering van de Slag op de Zuiderzee, die dit jaar precies 450 jaar geleden werd gevoerd tussen de geuzen en de Spanjaarden. De stadspoorten die Monnickendam vroeger kende zijn in aanbouw en ook de rest van de binnenstad wordt de komende weken versierd en aangekleed.

Om dit feest mogelijk te maken is de werkgroep sponsoring aan de slag geweest om bedrijven in Waterland te verleiden om sponsor te worden. Eerder hebben de gemeente Waterland en de Rabobank een behoorlijk bedrag ter beschikking gesteld. Toch zijn deze bijdragen en de royale inbreng van sponsors nog niet voldoende om alle kosten van de organisatie te dekken. Daarom wordt aan bezoekers van de binnenstad een bijdrage van € 3,50 gevraagd aan de poort. In ruil daarvoor ontvangt men een toegangspenning waarmee men gedurende de gehele periode vrij toegang heeft bij de poorten.

Inwoners van Waterland kunnen al eerder een toegangspenning kopen. Vanaf 27 mei zijn de penningen te koop bij de SPW Zuideinde 2 en op zaterdagen ook op het afhaalpunt aan Haven 7. De organisatie staat zelf zaterdag 27 mei op de weekmarkt waar – naast andere spullen van de Slag – de penningen ook te koop zijn. De toegangspenningen kosten € 3,50 per stuk en op vertoon van deze penning heb je gedurende de periode 10 t/m 16 juli vrij toegang tot de binnenstad, waar elke middag en avond van alles te beleven valt. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen penning nodig om toegang te krijgen.

Mensen die eerder via de website van de Slag op de Zuiderzee een donatie van € 15,73 of hoger hebben gedaan en recht hebben op twee toegangspenningen, kunnen deze vanaf 27 mei ophalen. Maar let op: dat kan alleen op het afhaalpunt aan Haven 7 dat op zaterdagen open is van 11:00 tot 15:00. Tijdens het Jan Haring Weekend van 7 t/m 9 juli staan de stadspoorten er ook al, maar dan wordt geen “poortgeld” geïnd en is de toegang tot de binnenstad dus vrij.

Het hoogtepunt van de viering van de Slag op de Zuiderzee is van 6 t/m 16 juli, maar het gehele programma loopt door tot 8 oktober. Het uitgebreide programma en de bijbehorende informatie vind je op de website: www.slagopdezuiderzee2023.nl.

Bron: Organisatie Slag op de Zuiderzee

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services