Het kloppend hart van Waterland
Live

Tien jaar Omroep PIM

Gepubliceerd: Dinsdag 06 september 2022 17:30

Tien jaar Omroep PIM

Foto: Omroep PIM

Op donderdag 6 september 2012 is de Stichting Publieke Innovatieve Mediadienst, kortweg Omroep PIM, notarieel opgericht. We bestaan dus vandaag officieel precies tien jaar.

Jeroen Kistemaker, hoofdredacteur van Omroep PIM, is trots op dit heuglijke feit: "Toen we inmiddels al weer 10 jaar geleden het idee kregen om een lokale omroep te beginnen, hadden we in onze wildste dromen niet kunnen bedenken dat we nu 10 jaar later zouden staan waar we nu staan. Niet alleen hebben we een groep zeer betrokken vrijwilligers, een vakkundig bestuur, maar ook zijn we technisch enorm gegroeid in de afgelopen jaren."

Na de oprichting in 2012 heeft Pim Mensen, erelid en naamgever van Omroep PIM, druk geholpen met de eerste stappen. Pim was sinds de jaren '80 van de vorige eeuw de motor achter alle lokale omroep initiatieven in Waterland, maar leed in 2012 aan de ziekte ALS. Tot aan de laatste dag van zijn leven heeft Pim ons op bijzonder inspirerende wijze bijgestaan en heeft hij veel van zijn kennis en know how overgedragen aan het stichtingsbestuur.

Williejan Buter, een van de grondleggers van Omroep PIM: "Dit 10-jarig jubileum is een prachtige mijlpaal! Een mijlpaal waar we met z'n allen heel erg trots op zijn. Het is echter ook voor velen van ons het besef dat we het al tien jaar zonder onze vriend Pim moeten doen. Dus zijn we in gedachten vandaag ook bij hem. Wetende dat hij ook trots zal zijn..."

Op 7 april 2013 drukte de toenmalige burgemeester Luzette Kroon, samen met Pim’s weduwe Johanna Mensen, symbolisch op de startknop van Omroep PIM. Daarna volgde een 7 uur durende live-uitzending vanuit Café De Swaen. En sindsdien zetten een groep vrijwilligers zich dag en nacht in om lokaal nieuws te verslaan en is Omroep PIM onlosmakelijk met de gemeente Waterland verbonden. En ook de komende jaren zullen de vrijwilligers van PIM zich in blijven zetten om al het nieuws van Waterland in beeld te brengen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services