Het kloppend hart van Waterland
Live

Theo van Eijk, kandidaat-wethouder CDA Waterland

Gepubliceerd: Dinsdag 01 juni 2021 16:33

Theo van Eijk, kandidaat-wethouder CDA Waterland

Foto: CDA Waterland

Het CDA Waterland draagt Theo van Eijk (CDA) voor als nieuwe wethouder in de gemeente Waterland. Indien de raad instemt wordt hij namens het CDA Waterland wethouder in het College en volgt daarmee Jelle Kaars op die recent vanwege gezondheidsredenen opstapte. Van Eijk krijgt dezelfde portefeuille als zijn voorganger. Naar verwachting kan Theo van Eijk op 1 juli 2021 als wethouder van Waterland geïnstalleerd worden.

Fractievoorzitter Simone Boogaard; “We hebben aardig wat reacties gekregen op onze oproep voor een nieuwe wethouder. Uit alle delen van het land. Hieruit blijkt dat onze mooie gemeente Waterland een populaire gemeente is om voor te komen werken. Onze keuze is gevallen op de ervaren Theo van Eijk. Geen onbekende van onze fractie en bestuur. We zijn erg blij dat Theo zijn medewerking aan de gemeente Waterland heeft toegezegd’.

Theo van Eijk (67 jaar) heeft zijn sporen in het openbaar bestuur ruimschoots verdiend. Hij is in het verleden onder andere burgemeester geweest in Medemblik, waarnemend burgemeester in Aalsmeer, Hollands Kroon, Uitgeest en Montfoort. Daarnaast is hij wethouder geweest in de gemeente Hoorn. Deze ras Rotterdammer die al jaren in West Friesland woonachtig is, is een type van ‘de mouwen opstropen’. Iets wat nodig is in de talloze bouwprojecten die op hem liggen te wachten. Naast zijn bestuurlijke loopbaan zet hij zich veel in voor andere maatschappelijke organisaties.

Boogaard; “We mogen ons gelukkig prijzen dat Theo van Eijk ons in deze laatste periode voor de gemeenteraadsverkiezingen wil vertegenwoordigen. Theo past helemaal in het profiel dat we zoeken; een zeer ervaren bestuurder, kennis van de regio en ontzettend belangrijk, gepokt en gemazeld in de ruimtelijke ordening. Theo kan de bouwprojecten die door Jelle Kaars zo voortvarend zijn opgepakt verder gaan brengen. Ook kan hij met zijn jarenlange ervaring een positieve bijdrage leveren aan de cultuurdiscussie die leeft in de raad.”

Theo van Eijk; “Ik was niet op zoek naar een dergelijke functie. Maar wanneer er een beroep op mij wordt gedaan, sta ik er. Ik denk dat ik met mijn kennis en ervaring de gemeente Waterland weer een stap verder kan brengen. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de samenwerking, zowel met de fractie, als in het college en met de raad.


Bron: CDA Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services