Het kloppend hart van Waterland
Live

Themawandeling ‘poorten, grachten en bruggetjes’ op zondag 22 april

Gepubliceerd: Woensdag 11 april 2018 12:32

Themawandeling ‘poorten, grachten en bruggetjes’ op zondag 22 april

Foto: Stichting Promotie Waterland

In samenwerking met de Stadsgidsen van Monnickendam organiseert Stichting Promotie Waterland dit voorjaar de laatste themawandeling van het seizoen. Deze wandeling staat in het teken van de poorten, grachten en bruggetjes in het historische centrum van Monnickendam. Ook voor inwoners van Waterland zijn deze stadswandelingen bijzonder interessant en verrassend!

Poorten, grachtjes en bruggetjes
Tijdens de themawandeling ‘poorten, grachtjes en bruggetjes’ laat de stadsgids de bezoeker zien hoe Monnickendam vroeger lag in Waterland, aan alle kanten omringd door water en afgesloten met vier poorten. Hoe was de stad te bereiken? Wat betekenen de namen van de mooie witte bruggetjes en hoe komen de grachten aan hun naam?

Praktische informatie
De wandeling van circa anderhalf uur wordt gehouden op zondagmiddag 22 april en de voertaal is Nederlands. Start is om 14.30 uur voor het Informatiepunt aan het Zuideinde 2 in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken en is sinds 1 april weer geopend volgens het zomerrooster. Voor meer informatie en openingstijden gaat u naar www.onswaterland.nl.

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services