Het kloppend hart van Waterland
Live

Themabijeenkomst prostaatkanker Stichting Huis aan het Water

Gepubliceerd: Maandag 26 januari 2015 12:47

Themabijeenkomst prostaatkanker Stichting Huis aan het Water

Op woensdag 11 februari aanstaande vindt in het Huis aan het Water een thema-avond over prostaatkanker plaats.

De meest voorkomende vorm van kanker bij mannen is prostaatkanker. Jaarlijks wordt in Nederland bij meer dan 10.000 mannen prostaatkanker vastgesteld. In ruim 70% van de gevallen gaat het hierbij om mannen van 65 jaar en ouder.

Omdat prostaatkanker, zeker bij oudere mannen, langzaam groeit, is de ziekte in de meeste gevallen goed te behandelen. Dit is mede te danken aan het feit dat er de laatste jaren een enorme vooruitgang in de prostaatkankerzorg is geboekt, niet alleen op medisch gebied, maar ook op het terrein van voorlichting en begeleiding. Een belangrijk kenmerk hiervan is de multidisciplinaire benadering van de ziekte: tussen de verschillende specialisten, die bij de behandeling betrokken zijn, bestaat een nauw samenwerkingsverband. Zo zijn de uroloog, de oncoloog, de radioloog, de patholoog en de radiotherapeut allen betrokken bij het vaststellen van het behandelplan. Daarnaast treden zij, tijdens de behandeling, voortdurend met elkaar in overleg. Hierbij is ook de oncologisch verpleegkundige betrokken; deze vervult de rol van vast aanspreekpunt.

Ondanks dat de ziekte, in de meeste gevallen goed te behandelen is, is de impact van de diagnose groot.

Op woensdag 11 februari aanstaande vindt in het Huis aan het Water een thema-avond over prostaatkanker plaats. Dokter A. van Bochove, oncoloog van het ZMC en directeur Esperanz zal iets vertellen over prostaatkanker in het algemeen, de behandeling van prostaatkanker, de impact van sommige behandelingen op de hormoonhuishouding & sexualiteit en over de laatste ontwikkelingen in de prostaatkankerzorg.

Wanneer: woensdag 11 februari
Tijd: 19.30 uur
Waar: Huis aan het Water, Hoogedijk 7 a & B, Katwoude

Programma:

Inloop: 19.00 uur
Welkomstwoord: 19.30 uur drs. M. Hakvoort psychiater en voorzitter van Stichting Huis aan het Water
Vervolg: 19.45 uur drs. Oncoloog A. van Bochove

Aanmelding via email: info@stichtinghuisaanhetwater.nl of tel:0299-742790

Bron: Stichting Huis aan het Water

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services