Het kloppend hart van Waterland
Live

Terrassen in Waterland weer open

Gepubliceerd: Maandag 01 juni 2020 13:28

Terrassen in Waterland weer open

Foto: Bernard van de Ven

Niet alleen de horecaondernemers hebben er lang op moeten wachten, maar ook zeker de inwoners van Waterland. Maar maandag 1 juni was het dan zover: de terrassen gingen, met inachtneming van hygienemaatregelen, weer open in Waterland.

Sinds 15 maart 2020 zijn alle horecagelegenheden in ons land vanwege de uitbraak van het coronavirus gesloten. Alleen afhalen en bezorgen was toegestaan. Maar met de versoepeling van de maatregelen mochten horecaondernemers op maandag 1 juni om 12.00 uur na 11 weken hun terras weer openen. En dat was niet alleen voor de horecaondernemers, maar ook zeker voor de bezoekers een heerlijk moment.

Om ervoor te zorgen dat men zeker een plaats op het terras had hadden veel mensen voor deze zonnige Tweede Pinksterdag al een terrasstoel gereserveerd. Reserveren is namelijk verplicht. En dat werd ook bij alle ondernemers duidelijk aangegeven. Daarnaast zijn er nog een paar regels waar men zich aan dient te houden. Zo mag op de terrassen alleen een zitplaats gebruikt worden, moet iedereen aan een tafeltje zitten, worden er van tevoren een aantal vragen gesteld om te controleren of je een gezondheidsrisico vormt (en kun je geweigerd worden), en moet ook op het terras minimaal anderhalve meter afstand gehouden worden.

Maar, ondanks de geldende regels voor de terrassen, genoten veel mensen in het zonnetje weer van een heerlijk bezoek aan het terras. 


 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services