Het kloppend hart van Waterland
Live

Team Huis aan het Water bedwong Mont Ventoux in ‘groot verzet tegen kanker'

Gepubliceerd: Maandag 15 september 2014 11:48

Team Huis aan het Water bedwong Mont Ventoux  in ‘groot verzet tegen kanker'

Voor het goede doel gingen op 4 september 13 wandelaars op pad om de 22 km lange klim naar de 1912 meter hoge Mont Ventoux af te leggen.

Na een indrukwekkende minuut stilte gingen zij met stralend weer op pad. Na een vlak stukje ging het al snel wat steiler omhoog het bos in. Gelukkig weinig ongedierte onderweg en lekker in de schaduw. De fourageposten waren echter wel nodig want de tocht is zeer inspannend. Daar kregen zij bananen en water. Ook tijdens de tocht waren er ‘motards’ die medische hulp konden verlenen. Alle deelnemers van team Huis aan het Water bereikten Chalet Reynard ongeveer na 3 ½ u en alle in fitte conditie. Na een korte pauze werd de laatste 6 km naar de top aangevangen. De enorme stijgingen tot 10 %, de kale berg en de hitte maakten de tocht tot een ware uitdaging. Veel stops en veel drinken was het devies. Het team van Huis aan het Water kwam grotendeels individueel binnen en dat allemaal binnen de 6 uur. En dat is en blijft een geweldige prestatie.

Een dag later stonden 12 fietsers van het team Huis aan het Water met bijna 400 anderen een minuut stil en dachten aan allen die te maken hebben of hadden met kanker. Ook nu weer een ontroerende minuut. De fietsers mochten in groepjes van 30 vanwege de veiligheid vertrekken. De afstand was wat verder namelijk 26 km vanuit Sault. Een lang lint van fietsers tooide de route. De eerste 10 km werd gedeeltelijk al wat stevig ervaren. Het kostte soms moeite om in het ritme te komen. De verzorgingspost op 10 km bleek een keerpuntje in de beklimming te zijn, De tweede 10 km werd als minder zwaar ervaren en uiteindelijk bereikte iedereen redelijk fit Chalet Reynard binnen 2 uur. Daar werden ze net als de dag ervoor omhoog gepraat door d.j. Joey. De laatste 6 km bleek een enorme inspanning te kosten, die menig extra zweetdruppeltje opleverde. Langs de route werden ze toegeklapt en aangemoedigd door mensen van de organisatie en wildvreemden: duim omhoog en ‘je kunt het’ of ‘nog een klein stukkie’ of nog ‘1 bocht’.

Wandelaars en fietsers hadden onderweg af en toe hun eigen ‘emo..momentje’ en dat allemaal voor de mensen die te maken hebben of hadden met kanker. Zij hadden deze gigantische beklimming met moeilijkheden maar 1 dag te beklimmen. Mensen die te maken hebben met kanker doen dat vaak figuurlijk misschien wel meerdere malen per week.

Het team Huis aan het Water werden voor deze actie gesponsord met bijna € 25000. De actie ‘grootverzettegenkanker’ van de Stichting Mont Ventoux  geeft  van dat bedrag 60% aan het KWF en 40 % aan het Huis aan het Water. Sponsors worden daarvoor dan ook heel hartelijk bedankt! Huis aan het Water heeft dit financiële steuntje (van bijna € 10000) in de rug hard nodig, want structurele inkomsten zijn er helaas niet.

Tekst: teamcaptain Rob van Gaalen

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services