Het kloppend hart van Waterland
Live

Talent in Waterland doet auditie voor de komische opera De Spanjolen

Gepubliceerd: Zondag 23 april 2023 17:37

Talent in Waterland doet auditie voor de komische opera De Spanjolen

Zondag 16 april was het druk met audities in het Katholieke Clubhuis op het Noordeinde. Valeria Pachl nam het initiatief om de opera The Pirates of Penzanze van Gibert & Sullivan om te laten bouwen naar een opera die zich afspeelt rond 1573 rond de Gouwzee. Niet geheel toevallig in het jaar dat De Slag op de Zuiderzee wordt gevierd. De komische opera heet De Spanjolen en is zo bewerkt door de regisseur John Lust.

De piraten zijn nu soldaten en verder hoefde er niet eens zo veel aan veranderd te worden, vertelt John. De opera wordt 15 en 16 september opgevoerd in de Grote Kerk in Monnickendam.

Audities
Er zijn verschillende rollen te verdelen en daarvoor kwamen diverse mensen naar het clubhuis. Solo’s als Loes, Eefje en Frederik, dochters van de Admiraal, soldaten en Geuzen. John zong en speelde alle rollen voor of stukjes zodat de kandidaten het konden nazingen. Er is al een koor uit Oosthuizen druk bezig met oefenen, de soldaten en Geuzen hoeven dan niet alle liedteksten precies te kennen, het gaat dan om het toneelspel.

De jongste kandidaten zijn 11, 12 jaar. Zij hebben al ervaring op het podium en hopen natuurlijk op een mooie rol. Ook een ‘badkamerzangeres’ kon een behoorlijke aria ten gehore brengen, hopelijk is ze tijdens de auditie de zenuwen de baas gebleven.

Valeria neemt met alle kandidaten contact op over de rol die ze krijgen. Er zijn nog vacatures vrij na deze dag, dus houd de berichtgeving in de gaten!

Kaartjes voor de opera zullen te koop worden gesteld via www.slagopdezuiderzee2023.nl. Hier is ook alle informatie over de festiviteiten rondom de Slag dit jaar te lezen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services