Het kloppend hart van Waterland
Live

TafelTijd Pride Editie op zondag 7 augustus

Gepubliceerd: Dinsdag 02 augustus 2022 08:55

TafelTijd Pride Editie op zondag 7 augustus

Foto: Protestantse Gemeente Monnickendam

Inclusief denken, kwetsbaarheid tonen en durven opstaan voor jezelf. Dat staat centraal op zondag 7 augustus tijdens de TafelTijd Pride Editie in de Opstandingskerk in Monnickendam met als thema "My Heart, My Pride".

Dat is niet altijd even gemakkelijk voor iedereen, want ook in Noord Holland worden er nog dagelijks mensen gediscrimineerd en in elkaar geslagen om wie ze zijn of van wie ze houden. We moeten daarvoor nog steeds strijden. Dat geldt niet enkel en alleen binnen kerken maar ook daarbuiten. Vandaar deze speciale TafelTijd Pride Editie. Waarin we naar voren willen laten komen dat het leukste wat je kunt worden is jezelf, en dat je daarvoor de ruimte mag nemen.

Het maakt niet uit wie je bent en dat is ook de vrijheid die je de ander geeft. Ieder mens is geschapen naar Gods beeld en iedereen is ook anders gemaakt. Met allemaal aparte eigenschappen, bijzondere talenten, eigenheden, sekse, gender. En dat maakt het gelijktijdig zo uniek, omdat geen een mens gelijk is. Het is OK wie je bent!

De bedoeling TafelTijd is om samen met elkaar aan tafel in gesprek te gaan onder het genot van een fijne maaltijd en een goed glas wijn of iets anders ;o) Je hoeft niet perse gelovig te zijn, iedereen is van harte welkom aan tafel. Tafeltijd is een initaitef van Wijdekerk om door het land heen met LHBT+ en betrokken samen kerk te zijn. Centraal staat niet elkaar overtuigen, maar inspireren, steunen, bemoedigen en aanvaarden in de liefde van God.

Iedereen is van harte welkom, meld je wel even aan (a.noordijk@protestantsekerk.nl). Voor meer info: 06-24920344. 

Neem iets mee voor de maaltijd om te delen, bijvoorbeeld een lekkere salade, een warm / koud gerecht, kleine hapjes, iets voor het nagerecht.

Locatie: Opstandingskerk, Graaf Willem Laan 1 Monnickendam. Gratis parkeren. Inloop 17.30 uur en we starten om 18.00 uur. Speciale gast is wethouder Astrid van de Weijenberg.

Bron: Protestantse Gemeente Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services