Het kloppend hart van Waterland
Live

SV Marken verslaat BOL opnieuw en promoveert naar de Eerste Klasse

Gepubliceerd: Vrijdag 16 juni 2017 00:30

SV Marken verslaat BOL opnieuw en promoveert naar de Eerste Klasse

Foto: Omroep PIM

On-ge-loof-lijk! SV Marken zal komend seizoen uitkomen in de zaterdag eerste klasse. De uitzwaaiende trainer Martin Boes neemt afscheid met een promotie door BOL in een tweeluik te verslaan. Vorige week won het met 1-2 en zaterdag werd het op Marken maar liefst 5-1.

SV Marken eindigde zevende in de zaterdag tweede klasse A, maar door een periodetitel te pakken maakte het nog kans op promotie. Dit lukt met grote overtuiging. De ploeg van Boes won in totaal met 7-2 (over twee wedstrijden) van de runner-up in Zaterdag 2A en verrast daarmee vriend en vijand.

Op het zonovergoten sportcomplex van Marken werd er zaterdag onder grote belangstelling, meer dan 500 bezoekers, afgetrapt om de klus te klaren. Onder een grote haag van jeugdspelers en zwart/witte rookbommen betrad het tot op het bot gemotiveerde elftal van de scheidende trainer, na vier seizoenen, Martin Boes het veld. Met exact dezelfde basiself als de vorige week, 2-1 winst, werd er aan dit cruciale duel begonnen.

Genadeloos afgestraft

Marken startte zeer fel een kreeg al snel een zeer goede mogelijkheid om de score te openen. Maar in de 6de minuut kreeg de thuisploeg de deksel op de neus, een wat nerveuze Jan Pieter van der Vis kreeg de bal niet goed uitverdedigd en dit werd genadeloos afgestraft door Martijn Ton, de 0-1 stond op het scorebord en hiermee was de totaal stand weer gelijk (2-2). Maar de Marker ploeg is niet zo vlug uit het lood geslagen en pakte na een aantal minuten spelen de draad weer snel op.

Na een kwartier spelen werd de vroeg opgelopen schade alweer hersteld. Uit de derde corner op rij werd de bal bij de tweede paal terug gekopt en door Dominic Zeeman tegen de touwen gewerkt: 1-1. De minuten hierna waren beide ploegen toch wat behoudender en misschien wel wat nerveuzer en gebeurde er weinig.
De krachtverhouding binnen de lijnen was aardig gelijk met (te) weinig mogelijkheden voor beide doelen, maar de spanning was te voelen. Na een paar goede mogelijkheden voor de thuisploeg, schot voorlangs van Kevin Giele en een individueel actie van Jeffrey dat eindigde met een schot in het zijnet, was wederom BOL dichtbij een voorsprong toen een diagonaal afstandsschot maar net tot corner kon worden getikt.
De wedstrijd leek met een gelijke stand de rust in te gaan halen maar in de blessuretijd werd daar een stokje voor gestoken. Een lichte overtreding van Jan Pieter binnen de zestien werd bestraft met een penalty en een gele kaart. Iedereen van Marken hield zijn hart vast maar de penalty werd te zacht ingeschoten en kon door Yort Willems betrekkelijk eenvoudig worden gestopt.

Na een paar minuten blessuretijd floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Germs, geassisteerd door twee zeer jonge assistenten, voor het einde van het eerste bedrijf.

Orde op zaken

Marken begon ongewijzigd aan de tweede helft met de intentie snel aan alle onzekerheid een einde te maken. Direct na rust was er al direct dreiging uit een corner en twee minuten later ging een corner van Visser net voorlangs zonder dat iemand de bal kon raken. Een minuutje later was Veerman weer door de verdediging heen en schoot in het zijnet. Nadat BOL, pas in de 12de minuut na de thee, voor het eerst met een schot net voorlangs gevaarlijk was stelde Marken orde op zaken. Een verrassend diagonaal schot van net buiten de zestien van Kevin Giele ging bij de eerste paal in het doel: 2-1.
Natuurlijk was hiermee de wedstrijd nog niet definitief beslist maar het vertrouwen groeide met deze voorsprong enorm (4-2). Bij Marken liepen inmiddels alle reserves (8) warm om bij eventuele noodgevallen direct een speler beschikbaar te hebben. Rond de 65ste minuut was BOL nog een keer dreigend met een schot vanaf zo’n 20 meter maar dat was naar later zou blijken ook tevens de laatste keer. Marken controleerde de wedstrijd en kreeg nog diverse mogelijkheden de score verder op te voeren.

In de 72ste minuut werd de wedstrijd beslist. Uit een corner van Giele schoot onze spits Jeffrey Veerman met een prachtige volley de 3-1 binnen. Drie minuten later, 75ste minuut, moest BOL met tien man verder wegens een tweede gele kaart, dus rood, tegen dezelfde speler. Jeffrey Veerman werd de diepte ingestuurd en maakte deze mogelijkheid op snelheid prima af: 4-1. In de slotminuut zette invaller Tijs Klaver op aangeven van Kevin Giele de 5-1 op het scorebord met een intikkertje. De scheidsrechter vond het ook direct prima en voor dat de tijd vol was floot hij voor het einde van dit spektakelstuk.

Huldiging
De ploeg werd op het veld gehuldigd en op bloemen getrakteerd met deze geweldige prestatie door het afdwingen van de promotie naar de eerste klasse.
Rond de klok van zes uur werd er nog even officieel afscheid genomen van trainer Martin Boes door de voorzitter van Marken Jan Peereboom en werd door de selectie bedankt. In 2013 gedegradeerd naar de tweede klasse en in 2017 weer terug in de eerste klasse onder leiding van trainer Martin Boes.

Een uur later ging het gebruikelijke ritje op de platte kar door Marken wat gedaan wordt met alle kampioenen en/of zoals in dit geval met het behalen van promotie wat werd gezien als een kampioenschap.

Vanaf september mag Marken het gaan proberen in de eerste klasse met de nieuwe trainer Tijs Schipper.

Bron: SV Marken / Foto's: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services