Het kloppend hart van Waterland
Live

Succesvolle eerste Marker Lockdown Bingo

Gepubliceerd: Zaterdag 16 mei 2020 11:20

Succesvolle eerste Marker Lockdown Bingo

Foto: Pieter Pereboom

Vrijdagavond was het rustig in de straten op Marken en daar was ook een goede reden voor. Vanuit ‘studio’ Land en Zeezicht aan de Havenbuurt werd de eerste ‘Marker Lockdown Bingo’ uitgezonden via YouYube, georganiseerd door de Marker Evenementen Stichting (MES).

Door de coronacrisis kon de MES geen evenementen meer organiseren en omdat ook een deel van de Marker sponsors het moeilijk hebben, omdat ze niet of minder kunnen ondernemen, werd een ‘online’ Bingo georganiseerd, die je thuis kon meespelen via YouTube. Vele prijzen waren geschonken, maar de MES heeft ook vanuit de verkoop van de bingokaarten prijzen aangekocht bij Marker winkeliers. En er was niet alleen een ‘normale’ bingo, maar ook een ‘Bingoplus’. Dit laatste betrof een loterij. Iedereen kon z’n bingo inleg verhogen en deed mee met deze verloting. 

Presentator Eddy Schipper opende even na achten de ‘show’ en vertelde nog wat huishoudelijke mededelingen en toen kon de eerste ‘online’ bingo beginnen. Andere bestuursleden, op RIVM afstand, ondersteunden hem, met een Facebook redactie en het controleren van een bingo, welke via Whatsapp werd doorgestuurd en vervolgens gecontroleerd. 

Er waren in totaal vijf bingorondes met twee prijzen per ronde. De eerste prijs kon gewonnen worden met een rij of een kolom en de tweede, een wat grotere prijs, kon gewonnen worden met een volle kaart. 

‘Bingo Smikkelbox’ 
De gezamenlijke Marker horeca kon ook een graantje meepikken, door het aanbieden van een ‘Bingo Smikkelbox’, welke bestond uit warme & koude hapjes. Voor een leuk prijsje kon deze worden besteld en werd tijdens de bingo aan huis bezorgd. 

Een geslaagde 'online' bingoavond voor de MES en de vele deelnemers op en buiten Marken en wat zeker een vervolg zal kunnen krijgen. 

Tekst en foto's: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services