Het kloppend hart van Waterland
Live

Strijd om eretitel Palingrookwedstrijd in volle gang

Gepubliceerd: Zondag 08 juli 2018 09:58

Strijd om eretitel Palingrookwedstrijd in volle gang

Foto: Omroep PIM

Traditiegetrouw staat op de laatste dag van het Jan Haringweekend de Palingrookwedstrijd op het programma. De hele binnenhaven van Monnickendam staat vol met rokers die strijden om de eretitel om zich een jaar lang de beste roker van Monnickendam te mogen noemen. Omroep PIM is er natuurlijk bij om verslag te doen.

Rond 06.00 uur was het al gezellig druk aan de Binnenhaven in Monnickendam waar het merendeel van de rokers al bezig was om hun rooktonnen op te stellen voor de Palingrookwedstrijd. Een evenement dat jaarlijks erg veel bezoekers trekt.
 
De deelnemers ontvangen rond 10.30 uur van de organisatie 4 pond aal, en daarna begint het geheime spel van zouten en roken. Elke deelnemer op zijn geheel eigen wijze.
 
Na afloop van het roken worden 6 exemplaren overhandigd aan de (vak)jury en daar worden de gerookte palingen beoordeeld op zoutgehalte, gaarheid, kleur en natuurlijk smaak. Na al die verschillende punten goed beoordeeld te hebben, kiest de jury aan het einde van de middag de winnaar van dit inmiddels niet meer weg te denken evenement tijdens het Jan Haringweekend.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services