Het kloppend hart van Waterland
Live

Stijn Wiedemeijer: koning van de Land over Zandwedstrijd

Gepubliceerd: Zondag 12 augustus 2018 21:02

Stijn Wiedemeijer: koning van de Land over Zandwedstrijd

Foto: Omroep PIM

Tijdens de Broeker Feestweek is de Land over Zandwedstrijd altijd weer een hoogtepunt. Voor de vijfde keer op rij werd deze gewonnen door Stijn Wiedemeijer uit Broek in Waterland. Die zichzelf met deze overwinning uitriep tot ongekroonde koning van de Land over Zandwedstrijd.

Op zaterdag is Broek in Waterland in de ban van de markt. Met kraampjes langs het Havenrak en op het Kerkplein. Voldoende aanbod ook van eten en drinken en uiteraard lekkere muziek. Het weer zat ook mee. De hele zomer droog en zonnig, maar juist de laatste paar dagen regende het flink. Maar niet tijdens de markt.

En om 15.00 uur staat alles even stil, want dan start de Land over Zandwedstrijd. De route loopt om Broek heen, door de weilanden en vooral ook door de sloten, met de finish in het Havenrak. Strategisch gekozen, want de ergste prut is daarmee van je lijf.

Al ruim voor 15.00 uur liepen de deelnemers naar de start, bij het pannenkoekenhuis. Sommigen in teamverband, anderen vooral voor eigen succes, voor de lol of uit traditie. De jongsten waren 7 en die werden door ouders begeleid. Hulp bij de sloten wordt in deze wedstrijd zeker ook gedaan, elkaar helpen, zeker als de slootkanten zo glad van de blubber worden dat je geen houvast aan het gras meer hebt. De organisatie had voor het gemak van de deelnemers bij enkele sloten trappetjes geplaatst, erg handig!

Na zo’n 14 minuten (13:57 om precies te zijn) was de eerste al gefinisht, Stijn Wiedemeijer, net als vorig jaar. En het jaar daarvoor, en het jaar daarvoor, en... tja, van de laatste 7 edities wist Stijn er maar liefst 6 te winnen. Alleen in 2013 wist hij niet te winnen. En ook dit jaar wederom geen spannende eindsprint. De nummer 2, Niels Tessel, kwam pas anderhalve minuut later over de finish. De broer van Stijn, Jurian Wiedemeijer, eindigde op de derde plaats in een tijd van 16:30.

Bij de dames wist Mirriam Guljé te winnen. Vorig jaar werd zij nog tweede, maar dit jaar wist zij in een tijd van 19:08 als eerste te finishen. Tweede werd Floor Spaan (19:50) en Maartje Beets werd derde (20:00). Alle drie de dames komen uit Broek in Waterland.
 
We zijn nu al benieuwd naar de editie van 2019. Zal het iemand lukken om te winnen van Stijn Wiedemeijer, de koning van de Land over Zandwedstrijd?
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services