Het kloppend hart van Waterland
Live

Stichting Promotie Waterland lanceert nieuwe evenementenwebsite

Gepubliceerd: Woensdag 09 november 2022 16:42

Stichting Promotie Waterland lanceert nieuwe evenementenwebsite

Foto: SPW

In 2006 is Stichting Promotie Waterlandse Evenementen, de voorloper van Stichting Promotie Waterland, gestart met een online evenementenkalender. Een overzichtelijke website met daarop alle evenementen in gemeente Waterland. In de afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan een vernieuwde website met nieuw design, maar met behoud van dezelfde praktische functionaliteiten.

Sinds de lancering in 2006 zijn er tot op heden bijna 10.000 evenementen op de evenementenkalender www.waterlandseevenementen.nl aangemeld. Om precies te zijn 9.968 evenementen. Het gaat hierbij om concerten, toneelstukken, markten en exposities, maar ook om clubactiviteiten, sportevenementen, workshops en natuurlijk activiteiten met betrekking tot de feestdagen. Ook de eigen evenementen van de stichting, zoals de themawandelingen en de kerststallenroute, zijn op de website te vinden. De evenementen zijn gerangschikt op soort en datum en er kan worden gefilterd op kern, zodat er in één oogopslag te zien is wat er in welke kern op de agenda staat.

Nieuw design
Na bijna 16 jaar trouwe dienst was het nodig om de website te vernieuwen. Niet alleen om weer een moderne uitstraling te krijgen, maar ook vanwege de techniek. Toch heeft het bestuur van SPW besloten om aan de bewezen praktische functionaliteiten niet te tornen. Het resultaat is een frisse website met een overzicht van alle evenementen, waarbij de mogelijkheid om een evenement aan te melden nog steeds even eenvoudig is en er nog steeds wekelijks een e-mailnieuwsbrief naar alle ruim 3.000 abonnees verzonden wordt, met een overzicht van de evenementen in de komende 10 dagen. Het aanmelden voor de nieuwsbrief en het aanmelden van evenementen is duidelijk te vinden op de website. Ook kunnen organisaties van buiten Waterland al enige tijd hun evenement aanmelden, zij het dat deze – bij een te groot aanbod van evenementen in de drukke zomermaanden – niet altijd in de wekelijkse e-mailnieuwsbrief belanden, maar wel altijd op de website worden vermeld.

De stichting wil met de nieuwe website de promotie van evenementen in Waterland voor de toekomst waarborgen en nodigt dan ook alle organisaties van evenementen in gemeente Waterland en in de regio uit om deze gratis aan te melden op de website. Evenementen van commerciële partijen kunnen alleen worden opgenomen als deze contribuant van SPW zijn. Hiervoor kunnen zij contact opnemen met bedrijfscontacten@onswaterland.nl. Na aanmelding van een evenement ontvangt de inzender hier een bevestiging van. Voor alle evenementen geldt dat deze na aanmelding eerst worden goedgekeurd alvorens ze online zichtbaar zijn.

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Stichting Promotie Waterland heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken. Het Informatiepunt in Marken is in de wintermaanden beperkt geopend. Het Informatiepunt in Monnickendam is in de wintermaanden van woensdag t/m zaterdag geopend van 11.00 – 14.00 uur. Op 25 en 26 december en 1 januari is het Informatiepunt geheel gesloten.

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services