Het kloppend hart van Waterland
Live

STG Waterland benoemt ereleden

Gepubliceerd: Dinsdag 16 april 2019 13:24

STG Waterland benoemt ereleden

Foto: STG Waterland

Op de ledenvergadering van de Schaatstrainingsgroep STG Waterland werd het echtpaar Willem en Gon Blakborn uit Broek in Waterland tot erelid benoemd vanwege hun grote verdiensten voor de club.

Willem Blakborn kreeg deze titel vanwege zijn jarenlange inzet voor de schaatssport in het algemeen en voor STG Waterland in het bijzonder. Gedurende in totaal 50 jaar, een halve eeuw, heeft hij tot op de dag van vandaag zijn passie en enthousiasme voor en kennis van de schaatssport in woord en daad, onder allerlei weersomstandigheden en bij nacht en ontij overgedragen op jong en oud. In de winter staat Willem 4 x per week op de ijsbaan in Hoorn en Amsterdam om daar groepen van uiteenlopend niveau te trainen. In de zomerperiode verzorgt hij op woensdagavond op het atletiekveld in Monnickendam de training om de schaatsers voor te bereiden op de komende winter.

Gon Blakborn is meer dan een echtgenoot die haar man ondersteunt bij zijn werk als trainer. Gedurende vele tientallen jaren steekt zij tijd en energie in een scala aan activiteiten op bestuurlijk, organisatorisch, ondersteunend niveau. Ze regelt de verzorging na de trainingen en organiseert de nodige vrijwilligers die nodig zijn bij het wedstrijdschaatsen en is daar zelf actief jurylid. Ook treed ze regelmatig op als ‘speaker’ bij wedstrijden voor andere verenigingen. Hiermee is ze ook een belangrijke vrijwilliger op regionaal gebied voor de schaatssport.


Op de foto v.l.n.r. Willem Blakborn, voorzitter Kees Schrama, Gon Blakborn met de oorkondes behorend bij het erelidmaatschap.

 

Bron: STG Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services