Het kloppend hart van Waterland
Live

Sterren Stralen actie weer officieel van start

Gepubliceerd: Woensdag 08 december 2021 11:23

Sterren Stralen actie weer officieel van start

Foto: Omroep PIM

Het is een traditie, als de Sint met zijn stoomboot vanuit Monnickendam weer naar Spanje vertrekt worden in de grote kerstboom op de Middendam de lichtjes officieel aangezet. Dit jaar was het de eer aan Martin van den Berg om deze handeling te verrichten.

Het bedrijf waar hij omgevingsmanager van is, Gemaal Combinatie Monnickendam, is hoofdsponsor van de boom. Na een druk op de knop werden de lichtjes aangezet.

Wouter Muijsers, voorzitter van de Rotary Club Monnickendam, wist ons te vertellen dat de boom ook echt uit Monnickendam komt. Hij is afkomstig uit een tuin van een bewoner van de Markgouw. 

Na het voor de allereerste keer aansteken van alle lichtjes in de boom is dat meteen ook de start van de Sterren Stralen actie. De opbrengst van deze actie van dit jaar is voor Speeltuinvereniging Monnickendam. Zij zorgen er elk jaar voor dat er ruim 5.000 kinderen veilig kunnen spelen. Helaas dekken de lidmaatschappen niet de behoefte voor groot onderhoud en vernieuwing.

Geld wordt o.a. opgehaald door de verkoop van kaarsen, wijnpakketten en insectenhotels. Een lid van de Rotaryclub gaf aan dat de opbrengst vorig jaar € 10.000 was. Hopelijk lukt dat dit jaar ook weer. Voor meer info over waar u de producten kunt kopen kunt u mailen met: speeltuin@rcmonnickendam.nl of bellen/appen 06-5373 5000.

 


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services