Het kloppend hart van Waterland
Live

Starten met hardlopen bij Atletiekvereniging Monnickendam

Gepubliceerd: Dinsdag 06 februari 2018 13:26

Starten met hardlopen bij Atletiekvereniging Monnickendam

Bij Atletiekverneiging Monnickendam leer je van een gediplomeerd hardlooptrainer in zeven weken op een verantwoorde manier hardlopen. Gezellige loopmaatjes wachten je iedere week op voor een energieke training van ongeveer anderhalf uur. Samen werk je toe naar de afsluitende trainingsloop in de 7de week van zo’n 20-25 minuten. Dit is de perfecte ‘eerste stap’ op weg naar fitter worden, kilo’s kwijtraken of gewoon lekker bewegen.

Moeilijke eerste stap
Leren hardlopen kan al in zeven weken. En het maakt niet uit of je nu al fit bent of niet. Of je (iets) te zwaar bent of prima op gewicht. Dit is dé manier om te leren hardlopen zonder die moeilijke stap alleen te zetten. Mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en beginners. In zeven weken leer jij 20-25 minuten aaneengesloten hardlopen op je eigen tempo.

Blessures
Uit onderzoek blijkt dat beginnende hardlopers die zich niet goed voorbereiden extra veel risico op blessures lopen. In maart begint het hardloopseizoen weer en ieder jaar haken veel beginners af door blessures of motivatieproblemen. De combinatie van een gediplomeerd trainer en het sociale aspect van samen lopen voorkomen dit meestal.

Compleet programma
Deelnemen aan de hardloopcursus voor beginners is bij Atletiekvereniging Monnickendam. Daar krijg je: - training van een gediplomeerd hardlooptrainer (praktijk en theorie)
- op de grasbaan van Atletiekvereniging Monnickendam. Gras dempt schokken en is dus blessurepreventief.
- de cursus duurt 7 weken. Start: zaterdag 10 maart van 9.30 – 11.00.
- de mogelijkheid om ook dinsdagavond, onder begeleiding, op de grasbaan te trainen. Start 19.30.
- betrouwbare informatie over hardlopen, voorkomen van blessures, schoeisel en kleding
- deelname aan de afsluitende loop; 21 april.

Meer informatie?
Neem contact op met Alex Verweij van AVMonnickendam via a.verweij@rocva.nl of per telefoon op nummer 0299-655968 of 06 24218973.

Bron: Atletiekvereniging Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services