Het kloppend hart van Waterland
Live

Start contactgroep ‘Samen Sterk’ op Marken

Gepubliceerd: Dinsdag 18 juli 2017 22:53

Start contactgroep ‘Samen Sterk’ op Marken

Vanaf 26 september wordt op Marken gestart met bijeenkomsten van de contactgroep "Samen Sterk", waar naasten van mensen met een geheugenstoornis ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Vergeetachtigheid en/of dementie is iets waar veel mensen eens in hun leven mee te maken krijgen. Het kan zijn dat u bij uzelf bemerkt dat u de dingen lastiger onthoudt. Het kan echter ook zijn dat u het opmerkt bij iemand in uw naaste omgeving, een buurvrouw, één van uw ouders of uw partner. Het begint vaak met een onderbuikgevoel, een niet pluis gevoel waar u de vinger niet helemaal goed op kunt leggen.

Als naaste van iemand met een geheugenstoornis kan het fijn zijn om de ervaringen te delen of advies te vragen aan een ander die uw situatie herkent en daarom beter begrijpt. Samen leren we van elkaar en sterken we elkaar. Uiteraard is het daarbij van belang dat uw privacy en vertrouwen niet geschonden wordt, dat de informatie die met elkaar gedeeld wordt ook alleen binnen deze groep gedeeld wordt.

Verschillende dorpen kennen al een dergelijke contactgroep, echter nog niet op Marken. Ook naasten van iemand met geheugenstoornissen op Marken willen we de mogelijkheid bieden om ervaringen te kunnen delen en mogelijk zelfs van elkaar te leren. Daarom starten we in september 2017 met een contactgroep ‘Samen Sterk’ op Marken en we hopen van harte op uw deelname.

Bij de bijeenkomsten zullen Janneke Oldenburger: Casemanager dementie van de Zorgcirkel, samen met de consulent mantelzorg Shannon Leloux aanwezig zijn om de gesprekken te leiden en kennis te delen.

Iedere naaste van iemand met een geheugenstoornis op Marken is van harte welkom. Wellicht kent u of bent u iemand waarvoor deze groep passend zou kunnen zijn. Wij horen dit graag zodat we hem/haar persoonlijk kunnen informeren over locatie en tijden.

De bijeenkomsten van de contactgroep staan vooralsnog gepland van 14.00 tot 15.30 uur op de volgende data:

1. Dinsdag 26 september 2017
2. Dinsdag 7 november 2017
3. Dinsdag 19 december 2017
4. Dinsdag 30 januari 2018
5. Dinsdag 13 maart 2018
6. Dinsdag 24 april 2018

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan tot dinsdag 1 augustus 2017 bij Saskia Smit - wijkverpleegkundige ‘Zorg in Waterland’: s.smit3@zorgcirkel.com of 06-51089711 (Dinsdag t/m donderdag). Ook voor meer informatie kunt u met haar contact opnemen.

Bron: www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services