Het kloppend hart van Waterland
Live

Staatsbosbeheer organiseert Natuurwerkdag in Zuiderwoude

Gepubliceerd: Zaterdag 28 oktober 2017 14:56

Staatsbosbeheer organiseert Natuurwerkdag in Zuiderwoude

Foto: Anne Regts

Op vrijdag 17 november 2017 van 9.00 tot ca. 12.30 organiseert Staatsbosbeheer een natuurwerkdag vanuit de Werkschuur in Zuiderwoude. Daarbij kunnen de handen uit de mouwen gestoken worden. Er wordt riet gemaaid, aangeharkt en afgevoerd rond Zuiderwoude op de rieteilandjes die Staatsbosbeheer onderhoudt.

Ook wordt opslag van bomen en struiken verwijderd. Door riet en opslag te verwijderen wordt het gebied open gehouden. Mossen en kwetsbare planten krijgen zo het komend voorjaar weer de kans om op te bloeien en de biodiversiteit wordt behouden.

Samen buiten werken is gezellig en gezond!

Tijd en plaats: Ontvangst met koffie vanaf 8.45 bij De Werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Gouw 9a, 1153PK Zuiderwoude. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. De werkboot vertrekt om 9.00 uur. De werkzaamheden duren tot ca. 12.30 uur. Alleen bij extreme weersomstandigheden wordt de werkdag afgelast. Graag vooraf aanmelden.

Informatie en aanmelden (bij voorkeur per e-mail): Bij Simone Opdam, s.opdam@outlook.com | 0299 674756 | www.staatsbosbeheer.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services