Het kloppend hart van Waterland
Live

SPW & Stadsgidsen organiseren themawandeling joodse historie op 28 april

Gepubliceerd: Maandag 15 april 2019 12:37

SPW & Stadsgidsen organiseren themawandeling joodse historie op 28 april

Foto: SPW

In samenwerking met de stadsgidsen van Monnickendam organiseert Stichting Promotie Waterland op zondag 28 april de vierde themawandeling van dit seizoen door Monnickendam. De rondleiding wordt gegeven in het Nederlands en is ook voor de inwoners van Waterland bijzonder interessant. Deze vierde en tevens laatste themawandeling van dit seizoen staat in het teken van de joodse historie van Monnickendam.

Joods Monnickendam
Dat Monnickendam een rijke joodse geschiedenis kent, is niet bij iedereen bekend. Een stadsgids loopt met de deelnemers aan de rondwandeling langs alle belangrijke plekken uit de joodse geschiedenis van de stad en vertelt er uitgebreid over. De wandeling voert ook langs de in 2016 aangebrachte Stolpersteine. Dit zijn herdenkingsstenen uit de Tweede Wereldoorlog.

De wandeling duurt circa anderhalf uur en wordt gehouden op zondagmiddag 28 april om 14.30 uur. De start is voor het Informatiepunt aan het Zuideinde in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten voor deelname zijn slechts €3,- per persoon, te voldoen aan de stadsgids. Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan projecten ter verbetering van de binnenstad.

Themawandelingen
In het laagseizoen organiseren de Stadsgidsen van Monnickendam, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland, verschillende themawandelingen. In het najaar van 2019 volgen er nieuwe themawandelingen waaraan individueel deelgenomen kan worden. Deze themawandelingen kunnen ook voor groepen vanaf 6 personen worden georganiseerd. Kijkt u op www.stadsgidsenmonnickendam.nl voor alle mogelijkheden.

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken. Voor meer informatie en overige evenementen gaat u naar www.vvvwaterland.nl.

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services