Het kloppend hart van Waterland
Live

SPW en Stadsgidsen organiseren themawandeling stadsboerderijen op 27 oktober

Gepubliceerd: Vrijdag 11 oktober 2019 15:45

SPW en Stadsgidsen organiseren themawandeling stadsboerderijen op 27 oktober

Foto: Stadsgidsen Monnickendam

In samenwerking met de stadsgidsen van Monnickendamorganiseert Stichting Promotie Waterland op zondag 27 oktober de eerste themawandeling van dit najaar. Deze themawandeling vindt plaats op zondagmiddag en wordt gegeven in het Nederlands. Ook voor inwoners van Waterland is deze stadswandeling bijzonder interessant!

De eerste themawandeling van dit seizoen staat in het teken van de stadsboerderijen van Monnickendam.

Stadsboerderijen
In Monnickendam bevond zich binnen de stadsgrenzen een groot aantal stadsboerderijen. De rondwandeling leidt langs de plaatsen waar deze stonden en staan en de stadsgids vertelt hoe er vroeger geboerd werd binnen de stadsgrenzen van Monnickendam en laat zien wat we nog terug kunnen vinden van het boerenleven.

De wandeling duurt circa anderhalf uur en wordt gehouden op zondagmiddag 27 oktober om 14.30 uur. De start is voor het Informatiepunt aan het Zuideinde in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie vindt u op: www.stadsgidsenmonnickendam.nl. Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan projecten ter verbetering van de binnenstad.

Themawandelingen
In het laagseizoen organiseren de Stadsgidsen van Monnickendam, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland, verschillende themawandelingen. Op zondag 24 november volgt een tweede themawandeling die in het teken staat van de winter in Monnickendam in vroegere tijden. Deze themawandelingen kunnen ook voor groepen vanaf 6 personen worden georganiseerd. Kijkt u op www.stadsgidsenmonnickendam.nl voor alle mogelijkheden.

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken. Voor meer informatie en overige evenementen gaat u naar www.vvvwaterland.nl.

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services