Het kloppend hart van Waterland
Live

SPW & Stadsgidsen organiseren Winterwandeling op zondag 24 november

Gepubliceerd: Vrijdag 15 november 2019 11:51

SPW & Stadsgidsen organiseren Winterwandeling op zondag 24 november

Foto: Stichting Promotie Waterland

In samenwerking met de stadsgidsen van Monnickendam organiseert Stichting Promotie Waterland op zondag 24 november de tweede themawandeling van dit najaar. Deze themawandeling vindt plaats op zondagmiddag en wordt gegeven in het Nederlands. Ook voor inwoners van Waterland is deze stadswandeling bijzonder interessant! Deze tweede themawandeling van dit seizoen staat in het teken van de winter in Monnickendam.

Winterwandeling
De winter maakte het dagelijkse leven in vroeger dagen behoorlijk ingewikkeld. Hoe kreeg je je huis warm? Wat at je in de winter? De was moest ook gedaan én gedroogd en het eten gekookt. Waar deed je je behoefte en waar liet je het resultaat? Maar er was ook plezier: op de prikslee of met de Radja van Lombok. Hoe rook de winter eigenlijk? Of rook je de buurvrouw? Een gids neemt u mee terug naar die moeilijke tijd. Als u een mooi verhaal hebt, mag u het onderweg gerust vertellen!

De wandeling duurt circa anderhalf uur en wordt gehouden op zondagmiddag 24 november om 14.30 uur. De start is voor het Informatiepunt aan het Zuideinde in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.vvvwaterland.nl. Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan projecten ter verbetering van de binnenstad.

Themawandelingen
In het laagseizoen organiseren de Stadsgidsen van Monnickendam, in samenwerking met Stichting Promotie Waterland, verschillende themawandelingen. Deze themawandelingen kunnen ook voor groepen vanaf 6 personen worden georganiseerd. Kijkt u op www.stadsgidsenmonnickendam.nl voor alle mogelijkheden.

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken. Voor meer informatie en overige evenementen gaat u naar www.vvvwaterland.nl.

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services