Het kloppend hart van Waterland
Live

Spottiapp, nieuw lokaal sociaal netwerk ontwikkeld door Monnickendammer

Gepubliceerd: Donderdag 18 september 2014 20:02

Spottiapp, nieuw lokaal sociaal netwerk ontwikkeld door Monnickendammer

Martin Balk, geboren en getogen in Monnickendam, studeert Engineering, Design and Innovation in Amsterdam. Vorig jaar kreeg hij een goed idee om een bedrijf te starten en nodigde omroep PIM uit om hierover wat meer te vertellen.

Anderhalf jaar geleden kreeg Martin een idee voor een app. Het idee was om sociale media als Twitter, Foursquare en Facebook te combineren tot een geheel nieuw sociaal medium, hij noemde het: Spottiapp.

Spottiapp is een app voor smartphones waarmee je op de hoogte kan blijven van wat er om je heen gebeurt of op een bepaalde locatie. Je verstuurd een bericht en/of foto en deze wordt dan geplaatst op de locatie waar je op dat moment bent. Wanneer je in de buurt komt van verzonden berichten kan je deze zien op de tijdlijn, Bijvoorbeeld: Mensen kunnen de gezelligheid bij het Jan Haring weekend of de gebeurtenissen daar delen in de app. Alle gebruikers in de buurt of de gebruikers die op de kaart kijken op die locatie kunnen het bericht lezen. Of als je je sleutels bent verloren in oud Monnickendam, dan kan je een bericht plaatsen dat je je sleutels bent verloren en vragen of iemand die heeft gevonden, de mensen in de buurt ontvangen het bericht en kunnen reageren.

Hij wilde heel graag dat zijn app werd gerealiseerd, maar hier was echter aardig wat geld voor nodig. Dus besloot hij om zijn idee te financieren via crowdfunding en plaatste zijn idee op www.sellanapp.com geplaatst. In twee weken tijd haalde hij ruim 20.000 dollar op en hij kon zijn app laten produceren.

De app is nu ongeveer anderhalve maand (gratis) te downloaden in de iOS Appstore en is ongeveer 800 keer gedownload. En wie weet... misschien groeit de Spottiapp community in Monnickendam ook...

Meer informatie: www.spottiapp.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services