Het kloppend hart van Waterland
Live

Sportakkoord Waterland 2.0 gaat van start en heeft jou nodig!

Gepubliceerd: Woensdag 01 maart 2023 15:56

Sportakkoord Waterland 2.0 gaat van start en heeft jou nodig!

Ben jij een sportieve Waterlander die graag wil bijdragen aan een gezond en sportief Waterland? Dan is Sportservice Zaanstreek-Waterland op zoek naar jou! Voor het Sportakkoord Waterland 2.0 zijn zij op zoek naar nieuwe leden voor het kernteam om o.a. sporten en bewegen binnen de gemeente sterker te organiseren. Uiteraard mag je ook vrienden en kennissen wijzen op onze oproep om bij te dragen aan het sport- en beweegklimaat in de gemeente Waterland.

Wat is het Sportakkoord?
Het Sportakkoord is er om sport toegankelijk te maken voor iedereen in jouw gemeente. Om dit te realiseren is er een kernteam in het leven geroepen. Dit team, bestaande uit mensen vanuit de sport(verenigingen), scholen, kinderdagverblijven, welzijn en het bedrijfsleven, fungeert als toezichthouder op en denktank voor de uitvoering van het Sportakkoord. In de gemeente Waterland streven wij ernaar om vanuit elke kern personen te laten aansluiten bij dit kernteam.

Dit kernteam heeft als doel Sport en bewegen binnen de gemeente sterker te organiseren en zichtbaarder te maken. Dit uit zich in de volgende doelen:
· De zichtbaarheid van de sportaanbieders vergroten;
· De partijen uit het maatschappelijk werkveld bij het Sportakkoord te betrekken;
· Samenwerking tussen instellingen bevorderen;
· De accommodatiebezetting te verhogen;
· Aanpakken vrijwilligersproblematiek;
· De drempel tot sportaanbieders te verlagen.

‘Een belangrijk aandachtspunt van dit Sportakkoord is het ontwikkelen van beleid en bijbehorende maatregelen om de terugloop van ledenaantallen bij verenigingen zoveel mogelijk te beperken en het beweegaanbod aantrekkelijk te maken voor alle doelgroepen en leeftijdsgroepen om zodoende de ledenaantallen op termijn te doen toenemen,’ vertelt buurtsportcoach Rachel Plaggenburg van Team Sportservice. ‘En dan gaat het met name om het ontwikkelen van breed georiënteerde en aantrekkelijke sportlessen om uitval in de puberteit tegen te gaan.’

Nieuwe leden
Het kernteam bestaat op dit moment uit Rachel Plaggenburg, Jaap Zwarthoed, Henk Zeeman en Dries van der Eerden. Rachel: ‘Om de gehele gemeente goed te kunnen vertegenwoordigen zijn wij nog op zoek naar leden uit Ilpendam en Monnickendam. Maar uiteraard is iedereen welkom om zich aan te melden’.

Is jouw interesse gewekt? Neem dan contact op voor meer informatie met Rachel Plaggenburg via rplaggenburg@teamsportservice.nl of 06-23085195.

Bron: Team Sportservice Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services