Het kloppend hart van Waterland
Live

Sponsoractie voor geld en goederen voor oorlogsgetroffenen in Oekraïne

Gepubliceerd: Zondag 19 februari 2023 14:16

Sponsoractie voor geld en goederen voor oorlogsgetroffenen in Oekraïne

Foto: Omroep PIM

Monnickendammer Gerrit Bakker wilde wat doen toen voor de Oekraïners die getroffen zijn door de inval van Rusland. De Oekraïners hebben gebrek aan alles: voedsel, water, dekens, medicijnen, kleding, schoenen, elektra en velen hebben ook geen dak meer boven hun hoofd. Met zijn vriend Wim Brouwer is hij geld en goederen aan het inzamelen en zij hebben zich aangesloten bij On My Way en de Friese Rijders, mensen die zich inzetten om hulp te brengen aan de slachtoffers in Oekraïne.

PIM praat met Gerrit Bakker aan boort van de salonboot Sofia in Amsterdam, waar hij vertelt wat er allemaal nodig is in Oekraïne en hoe het logistiek is geregeld om alles op de juiste plek te brengen. Er is een uitgebreid netwerk binnen Oekraïne waar ze zich bij aangesloten hebben zodat de spullen niet aan de grens blijven staan.

Er is ook geld nodig, want er moeten ook spullen worden aangekocht die hard nodig zijn en die niet bij de gegeven goederen zitten, zoals generatoren, lang houdbaar voedsel, lucifers, olielampen, toiletartikelen etc. Stel je je maar voor wat je nodig hebt om te overleven als je huis is platgebombardeerd.

Om meer geld binnen te halen is een vaaractie gestart. Gerrit is schipper op de salonboot Sofia en hij nodigt iedereen graag uit om een plekje te bemachtigen op een van de salonboten die op 24, 25 en 26 februari door het centrum van Amsterdam varen. Een plekje kost 15 euro en daarvoor stap je op aan de Amstel, bij de Hermitage en vaar je een uur door Amsterdam. Het is dan een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel en tot nu toe blijft het bommen regenen met destructieve gevolgen voor de mensen daar en hun omgeving. De boten zijn door de eigenaren ter beschikking gesteld en het geld voor de kaartjes komt ten goede van de hulpactie.

Wil je Gerrit helpen de Oekraïners te helpen?

Bel hem op: telefoonnummer 0612807808 of stuur hem een email naar: gerritbakker100@gmail.com of kijk op de website http://omwua.nl/vaart.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services