Het kloppend hart van Waterland
Live

Spitsbusbaan en tunnel Ilpendam officieel geopend

Gepubliceerd: Vrijdag 12 januari 2018 15:35

Spitsbusbaan en tunnel Ilpendam officieel geopend

Foto: RTV Purmerend

Elisabeth Post, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, verrichte vanochtend in Ilpendam de officieel opening van de spitsbusbaan en de voetgangerstunnel. De openingshandeling bestond uit het onthullen van een lichtkunstwerk in de tunnel met tekeningen van basisschoolkinderen uit Ilpendam.

Aanleg van de spitsbusbaan is onderdeel van het Programma Beter Benutten Metropoolregio Amsterdam, In dit programma werken bedrijfsleven, Rijk, provincies, Stadsregio Amsterdam en gemeenten samen om de reistijd van deur tot deur in de spits in die drukste gebieden met 10 procent te verbeteren.

Post: ‘Door de spitsbusbaan is het niet meer nodig dat de bussen bij Ilpendam invoegen op de provinciale weg. Hierdoor vermindert het aantal files, vooral in de avondspits. Daarnaast maakt de spitsbusbaan groei van het OV-aanbod op het traject mogelijk. De voetgangerstunnel bij Ilpendam zorgt voor een veilige oversteekplaats voor de busreizigers en een betere doorstroming van het verkeer op de N235.’

Bereikbaarheid Waterland
Het programma Bereikbaarheid Waterland heeft als doel de bereikbaarheid en veiligheid te verbeteren voor het autoverkeer, openbaar vervoer en fietsverkeer in de regio Waterland. Dit geldt op en rondom de provinciale wegen N247 en N235. Dit gebeurt onder leiding van een stuurgroep met bestuurders van de provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam en de gemeenten Waterland, Edam-Volendam, Purmerend en Amsterdam.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services