Het kloppend hart van Waterland
Live

Speeltuin op Marken is weer netjes en klaar voor de winter

Gepubliceerd: Maandag 29 oktober 2018 11:57

Speeltuin op Marken is weer netjes en klaar voor de winter

Foto: Pieter Pereboom

Het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en een handvol trouwe vrijwilligers, van jong tot oud, hebben afgelopen zaterdag de speeltuin aan de Zuiderzeeweg op Marken onder handen genomen.

Deze najaarseditie van de speeltuinwerkdag stond in het teken van het winterklaar maken. Ondanks een enkele regenbui waren de weersomstandigheden ideaal en gingen de vrijwilligers enthousiast aan de slag. De terugkomende begroeiing uit het hekwerk is verwijderd, het vrijgekomen groenafval is versnipperd, de valveilige ondergronden zijn onkruidvrij gemaakt en geëgaliseerd en het voetpad is ontdaan van het aanwezige gras.
 
Inspectierapport
De speeltuin wordt meerdere keren per jaar door een inspecteur bezocht om te controleren of de aanwezige speeltoestellen nog voldoen aan de wettelijke regels. Aandachtspunten uit het inspectierapport zijn zaterdag dan ook hersteld. De muziekbox van het kleine klimtoestel is tijdelijk verwijderd en het noodzakelijke (kleine) onderhoud aan de speeltoestellen is uitgevoerd. De speeltuin is weer netjes en klaar voor de winter!
 
Stichting ontving financiële bijdragen
Tijdens de najaar speeltuinwerkdag in oktober 2017 werd de Stichting Speeltuin Marken verrast met een mooie geldbijdrage van DEEN Supermarkten. Afgelopen mei kwam daar ook een mooie bijdrage van Coöperatie Windenergie Waterland bij.
 
Nieuwe picknicktafel
Stichting Speeltuin Marken heeft met behulp van deze financiële bijdragen een nieuwe picknicktafel kunnen aanschaffen. Deze zomer is de picknicktafel afgeleverd en geplaatst. De tafel wordt goed gebruikt en is een welkome aanvulling op de sociale functie van de speeltuin. De speeltuin is naast een paradijs voor kinderen ook een ontmoetingsplaats voor vele ouders en grootouders.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services