Het kloppend hart van Waterland
Live

Speeltuin Monnickendam ontvangt cheque van Deen

Gepubliceerd: Zondag 29 oktober 2017 20:16

Speeltuin Monnickendam ontvangt cheque van Deen

Foto: Omroep PIM

Uit handen van de bedrijfsleiders van de Deen supermarkten aan de Graaf Willemlaan en 't Spil in Monnickendam ontving de voorzitter van de Speeltuinvereniging Monnickendam een cheque van 500 euro.

Deen Supermarkten hebben dit jaar een andere actie voor goede doelen. Jaarlijks krijgen klanten munten bij de kassa die ze in de koker doen van hun favoriete vereniging en op basis van het aantal munten krijgen de verenigingen dan een geldbedrag. Zo sponsorde Deen dan de lokale clubs.

Dit jaar is het anders. Geen muntenactie maar een vast bedrag dat Deen uitreikt aan kinderboerderijen of speeltuinen in het dorp of stad waar ze een vestiging hebben. Zo kreeg Marken eerder deze maand al een cheque uitgereikt en op de laatste dag dat Speeltuin Monnickendam open was voor dit seizoen, kwam Deen ook hier langs. Medewerkers van Deen waren in de middag al druk in de weer met boerderijplaatjes om zo de begeerde boeken vol te krijgen. Deze plaatjes kreeg je de laatste weken aan de kassa en toevallig was deze zaterdag ook de laatste dag van deze actie. Om kinderen niet met een onvolledig boek te laten zitten werden de laatste plaatjes in de speeltuin uitgedeeld. Onze nieuwe, jongste vrijwilliger Timon stelde Amber van Deen de vragen hierover.

De bedrijfsleiders van beide Deen vestigingen (Graaf Willemlaan en ’t Spil) hadden de cheque van 500 euro bij zich en droegen deze over aan de voorzitter van de speeltuin, Eric Reijns. Eric Reijns is heel blij met dit bedrag aangezien het kleuterplein van de speeltuin hard aan renovatie toe is en hier werd al voor gespaard. Deze winter wordt het kleuterplein opgeknapt en als de speeltuin weer open is, zal het helemaal klaar zijn.

Nel Bont is een van de vrijwilligers in de speeltuin, dit jaar al 15 jaar en zonder vrijwilligers kan deze speeltuin niet open zijn.

De speeltuin is nu voor de winter gesloten en gaat begin april weer open.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services