Het kloppend hart van Waterland
Live

Spectaculare brandweerwedstrijd in oude binnenstad van Monnickendam

Gepubliceerd: Zondag 09 april 2017 17:54

Spectaculare brandweerwedstrijd in oude binnenstad van Monnickendam

Op zaterdag 8 april vond in Monnickendam de provinciale Hoofdklasse en 112 vaardigheidstoetsen voor brandweerkorpsen plaats.

De vaardigheidstoetsen zijn voor brandweerkorpsen een moment om te toetsen of zij de opgedane kennis en vaardigheden beheersen. In Monnickendam waren door de korpsen van Monnickendam en Marken twee oefeningen uitgezet. Bert van den Heerik, coordinator Vaardigheidstoesten: "De oefening is dusdanig geèˆnsceneerd dat meerdere mogelijkheden een oplossing kunnen bieden ter bestrijding van het incident, waarbij de beoordelingen zijn gebaseerd op de huidige landelijke les- en leerstof."

De oefening in de 112 klasse betrof een ongeluk tussen een shofel en twee personenwagens. Daarbij was onder meer een slachtoffer onder een van de personenwagens bekneld komen te zitten. Ook werd aan deze oefening medewerking verleend door stuntteam Hammy de Beukelaer die ervoor zorgden dat tijdens de oefening een brandend slachtoffer op de aanrijdende brandweer afgerend kwam.

De brandweerkorpsen die meededen aan de oefening in de Hoofdklasse kregen een oefening waarbij telkens twee wagens ingezet werden en er ook een officier van de brandweer meedeed. Bij de oefening was er een brand op een schip ontstaan waarbij mensen ook te water sprongen. Aan de oefening deden mensen van de KNRM, duikers, het Hoogheemraadschap en de havenmeester mee.

Al met al was het een spektakel in de oude binnenstad van Monnickendam.

Het team van brandweerpost Enkhuizen wist de oefening in de 112-klasse te winnen, gevolgd door brandweerpost Blaricum en Badhoevedorp. De oefening in de Hoofdklasse werd gewonnen door brandweerpost Beverwijk. Tweede werd brandweerpost De Rijp, en de Waterlandse eer werd hooggehouden door brandweerpost Broek in Waterland, die de derde prijs in de wacht wist te slepen. De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services