Het kloppend hart van Waterland
Live

Spannende tweede voorronde “Dijk van een Quiz” in Broekerhuis

Gepubliceerd: Donderdag 28 januari 2016 15:13

De tweede voorronde van een “Dijk van een Quiz” vond plaats in Broek in Waterland, in het historische en gastvrije Broekerhuis. De quiz was tot op de laatste minuut spannend.

Zes teams streden om de eerste plaats en een plek in de finale. Twee teams, ”Firma Ploeger” en “Muscles and Brains”, gingen gedurende de quiz gelijk op. De teams eindigden uiteindelijk op een gedeelde eerste plaats en beide gaan door naar de finale op 14 februari. De vragen waren niet eenvoudig. Binnen de teams werd druk overlegd voordat het antwoord werd gegeven op vragen als “Wat gebeurde er met de burgermeester van Broek in Waterland drie dagen na het bezoek van Koningin Wilhelmina?” of “Hoeveel vierkante kilometer van de gemeente Waterland bestaat uit water”? Tussendoor zorgde Bram & The Myths voor muzikale ontspanning. Omroep PIM zond ook deze pubquiz live uit en de herhaling volgt in de loop van de week.

Derde voorronde: Ilpendam

De volgende voorronde wordt gehouden op zondag 31 januari in het Dorpshuis in Ilpendam. Een deel van de vragen is afgestemd op de kern Ilpendam en een deel van de vragen is van meer algemene aard. Wel hebben alle vragen betrekking op het thema water. Een aantal teams heeft zich al opgegeven. De muzikale omlijsting komt deze keer van gitarist Jan Wouter Oostenrijk. De quiz start om 14:00 uur en wordt wederom uitgezonden door omroep PIM.

Opgeven voor de quiz en meer informatie is te vinden op: www.dijkvaneenquiz.nl. Op 7 februari vindt de laatste voorronde plaats in het Trefpunt op Marken. De grote finale is op 14 februari in het Markerveerhuis te Monnickendam. Daar zullen de winnende teams uit de voorrondes de slag voeren om de aller eerste positie.

Vrijdag 29 en zaterdag 30 januari kunt u kijken naar de herhaling van de tweede voorronde van de Dijk van een Quiz vanuit het Broeker Huis. Deze herhaling begint om 19.00 uur. U kunt de uitzending bekijken op kanaal 44 (digitaal) en S12+ (analoog) van Ziggo. U kunt de uitzending ook volgen via onze digitale stream op http://tv.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services