Het kloppend hart van Waterland
Live

Spannende roman over zinloos geweld speelt zich af in Monnickendam

Gepubliceerd: Zaterdag 06 april 2019 16:08

Spannende roman over zinloos geweld speelt zich af in Monnickendam

Foto: Omroep PIM

We spraken Piet Meij, de schrijver van het boek over “Straat”. Dit boek speelt zich deels af in Monnickendam en kreeg een leestip van boekenwinkel Nimo.

We wandelden met de geboren en getogen Monnickendamse schrijver, die inmiddels in Amsterdam woont, langs de plaatsen die in het boek genoemd worden. Zoals het Noordeinde, de Schoolstraat, de Middendam en de Binnendijk. Met een knipoog heet de snackbar JimmyInn.

Het is een spannend boek dat vertelt over Joost die is neergeschoten en in coma ligt. Het verhaal wordt vanuit diverse mensen verteld, de ouders van Joost, de mogelijke daders, zijn vrienden die het zelf gaan uitzoeken en in de wereld van het straatracen terecht komen. Er is liefde. Maar wie heeft het gedaan?

Piet heeft zich moeten verdiepen in comapatiënten en straatracen, maar kon uit eigen ervaringen diepen waar het gaat om het motorongeluk en hoe het is als de politie ineens aan de deur staat met slecht nieuws. Piet is geen schrijver van beroep maar doet dit erbij als hobby. Hij heeft Nijenrode Business University gedaan en is hoofd Sociaal-Economische Zaken bij NBBU.

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services