Het kloppend hart van Waterland
Live

SP: 'Wooncompagnie blijft onrust stoken. Bewoners Burgemeester Paulplantsoen krijgen geen rust door vasthouden aan sloopplannen.'

Gepubliceerd: Dinsdag 16 juni 2015 21:51

SP: 'Wooncompagnie blijft onrust stoken. Bewoners Burgemeester Paulplantsoen krijgen geen rust door vasthouden aan sloopplannen.'

De bewoners aan het Burgemeester Paulplantsoen worden wederom in onrust gebracht door de Wooncompagnie.

SP Waterland is verontwaardigd dat de woningcorporatie aan haar sloopplannen blijft vastklampen, terwijl de jongerenwoningen op voorstel van de SP en andere partijen aangewezen zijn als monumentale panden. De fractie van de SP zal donderdag aanstaande in de gemeenteraad vragen stellen aan de portefeuillehouder.

Op 10 juni heeft de Wooncompagnie de bewoners van het Burgemeester Paulplantsoen laten weten dat zij nog steeds sloopplannen heeft voor de monumentale jongerenwoningen in Broek in Waterland. Tegen de wil van de bewoners én de gemeenteraad blijft zij vasthouden aan een niet levensvatbaar plan om goedkope huurwoningen te verruilen voor dure nieuwbouw.

Fractievoorzitter Ferdinand G. Knaack: “Het is echt kwalijk dat de Wooncompagnie onrust blijft stoken bij bewoners. Ik hoop niet dat deze angsttactiek bedoeld is om bewoners weg te krijgen en leegstand te veroorzaken.”

De jongerenwoningen aan het Paulplantsoen hebben een monumentale status gekregen. Hierdoor zijn de woningen beschermd tegen de sloopwensen van de woningcorporatie. Gezien deze woningen enkele van de weinige jongerenwoningen in Waterland zijn, vindt SP Waterland dat deze behouden moeten worden. Daarnaast is het niet wenselijk dat het dorpsaanzicht vervuild gaat worden met hoge nieuwbouw.

http://waterland.sp.nl/nieuws/2014/01/burgemeester-paulplantsoen-in-broek-stap-dichterbij-naar-monumentenstatus
http://waterland.sp.nl/nieuws/2014/03/jacob-kes-onthult-monumentenbord-van-het-burgemeester-paulplantsoen

Bron: SP Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services