Het kloppend hart van Waterland
Live

SP Waterland: ‘Maak sociale koopwoningen niet onbetaalbaar!’

Gepubliceerd: Woensdag 27 januari 2016 15:57

Afgelopen donderdag hebben het CDA en de VVD een voorstel ingediend om de prijs van sociale koopwoningen te verhogen waardoor deze woningen onbetaalbaar voor mensen met een sociaal inkomen. De fractie van SP Waterland is verbaasd over dit plan.

Fractievoorzitter Ferdinand G. Knaack: “Sociale koopwoningen zijn bedoeld voor mensen met een sociaal inkomen. De verhoging van de koopprijs van €165.000 euro naar meer dan twee ton, die het CDA en de VVD voor ogen hebben, maakt sociale koopwoningen onbetaalbaar voor deze mensen. Dat is toch te gek voor woorden?”

Het college van Waterland heeft eerder dit jaar bepaalt dat de maximum koopprijs van sociale koopwoningen verlaagd worden naar €165.000 euro voor gezinnen met een inkomen tot 34.000 euro. Daarnaast heeft zij bepaald dat sociale plus koopwoningen een maximum koopprijs mogen hebben van €215.000 voor gezinnen met een inkomen tot 45.000 euro. Zo kunnen mensen met een laag inkomen, Mbo’ers en Hbo’ers een betaalbaar huis kopen in Waterland.

Het CDA en de VVD willen echter deze prijzen verhogen tot boven de twee ton. Wijzeringeldzaken.nl van de Rijksoverheid berekent dat je voor een huis van twee ton ieder geval een jaarinkomen moet hebben van ongeveer 50.000 euro. 5000 euro per jaar meer dan wat de doelgroep van sociale en sociaalpluskoopwoningen verdient. Aanstaande donderdag wordt over dit voorstel gestemd in de gemeenteraad van Waterland. De SP-fractie zal zeker tegen dit voorstel stemmen.

Bron: SP Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services