Het kloppend hart van Waterland
Live

SP Waterland: ‘Hoe lang blijft het donker op straat als de straatlamp stuk is?’

Gepubliceerd: Donderdag 02 februari 2017 09:05

Naar aanleiding van diverse berichten op Facebook over langdurige defecte straatverlichting, heeft de SP vragen gesteld. Naar de mening van de SP is juist in deze donkere periode van het jaar, goed straatverlichting een must! Men moet in Waterland zich veilig voelen en zicht hebben over de conditie van de plek waar men loopt.

In de afgelopen maanden hebben vaker delen van Waterland ’s nachts in het donker gezeten door defecte straatlampen. Uit antwoorden van het college blijkt dat of de netbeheerder Liander of de gemeente de verantwoordelijkheid heeft om de lampen te repareren. De reparatie hoort binnen twee weken te gebeuren. Duoraadslid Mario Hoogendoorn: ‘Men moet in Waterland zich veilig voelen en zicht hebben over de conditie van de plek waar men loopt.’

Met name de periode waarbinnen een geconstateerd of gemeld defect conform de afspraken dient te zijn hersteld, is naar de mening van de SP te ruim geformuleerd. In het kader van veiligheid is herstel of het aanbrengen van noodoplossing binnen 24 uur dringend gewenst. De SP zal aan het college vragen hier actie op te ondernemen.

Bron: SP Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services