Het kloppend hart van Waterland
Live

SP Waterland doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen 2018

Gepubliceerd: Vrijdag 03 november 2017 00:06

SP Waterland doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen 2018

Foto: Omroep PIM

Aan het einde van de raadsvergadering van donderdag 2 november maakten wethouder Jacob Kes en fractievoorzitter Ferdinand Knaack van de SP Waterland bekend dat de SP Waterland niet zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

De afgelopen periode kwamen er al vaker artikelen naar buiten waarin werd gesproken over strubbelingen binnen de SP Waterland. Het bestuur had het vertrouwen opgezegd in de fractie van de SP in de raad van Waterland. Lokale afdelingen moeten voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen toestemming krijgen van de landelijke partijtop. Deze heeft naar aanleiding van de strubbelingen besloten dat de SP Waterland niet zal deelnemen aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Jacob Kes: "Ik verwijt de landelijke partijtop niets. Onze landelijke partij heeft een oordeel geveld over hoe wij er op dit moment  als lokale afdeling voorstaan, en dat is gewoon niet afdoende om mee te kunnen doen. Als ik niet bij de afdeling Waterland zou horen en ik vanuit de landelijke commissie over een soortgelijke afdeling als de onze moeten oordelen, dan zou ik tot hetzelfde oordeel komen.".

Ferdinand Knaack: "Dit speelt allemaal sinds juni. Daarna hebben we een Algemene Leden Vergadering gehad. De ALV heeft daarin te kennen gegeven niet achter het bestuur te staan. Dan zit je 9 maanden voor de verkiezingen. En een lokale politieke partij heeft een bestuur nodig, voldoende mensen om een fractie te vormen, en dan ook nog mensen om mogelijk een wethouder te leveren. En de tijd is te kort gebleken om in ieder geval een nieuw bestuur te zoeken." Ferdinand gaf aan dat hij persoonlijk al op een eerder moment had besloten om zich niet meer op een verkiesbare plek te plaatsen. "Raadslid zijn is fantastisch. Maar het is wel een fulltime baan naast een fulltime baan. En een half jaar geleden heb ik besloten dat ik meer tijd wil gaan besteden aan mijn gezin."

Jacob Kes bood zijn excuses aan aan de kiezers van de SP, en de mensen die mogelijk weer SP zouden stemmen, en gaf aan dat dit alle mensen raakt die betrokken zijn bij de SP Waterland. "Dit is gewoon niet hoe je het wil. Het voelt als een tekortkoming voor mezelf dat ik er zo bij ben geweest, dat ik het heb laten gebeuren, en dat dit uiteindelijk de conclusie is."

De afdeling Waterland van de SP blijft wel gewoon bestaan. Er zal de komende tijd hard gewerkt worden aan het vormen van een bestuur. En dan zal de partij over vier jaar weer meedoen met de verkiezingen.Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services