Het kloppend hart van Waterland
Live

SP Waterland: 'Bewoners Leeuwetand te Monnickendam willen vervanging boldrempel'

Gepubliceerd: Donderdag 28 januari 2016 10:50

SP Waterland is benaderd door een chauffeur van ouderen/gehandicaptenvervoer met een klacht over de boldrempel op de Leeuwetand in Monnickendam.

De mensen die zij vervoert worden van links naar rechts geschud als zij over die drempels rijdt. Mindervalide mensen en automobilisten ondervinden hier ook enorme hinder van. Tevens ontstaat er drempel ontwijkend rijgedrag waardoor er een onveilige verkeersituatie ontstaat.

Om tot een goed advies in de gemeenteraad te komen, heeft de SP de bewoners van Leeuwetand gevraagd wat te doen aan de boldrempels in hun straat. Twaalf van de zeventien omwonenden willen dat de boldrempels vervangen worden. Zij geven als redenen: schadelijk voor de auto, ongemak, wangedrag van automobilisten, spekglad en slecht voor invaliden. Vijf bewoners wezen erop dat de boldrempels er gekomen zijn voor de veiligheid voor de kinderen. Een oplossing kan een hekje zijn voor de uitgang van de steeg en een andere soort drempel, zodat kinderen niet roekeloos de straat op kunnen rijden en lopen. Komt er geen afdoende vervanging, dan willen zij de boldrempel handhaven.

De SP-fractie pakt dit signaal van de bewoners op en zal een voorstel indienen bij de gemeenteraad om de boldrempel te vervangen en te zorgen voor voldoende veiligheidsmaatregelen voor spelende en fietsende kinderen.

Bron: SP Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services