Het kloppend hart van Waterland
Live

SP Waterland ‘Meer geld voor onderhoud sportpark Markgouw’.

Gepubliceerd: Vrijdag 13 oktober 2017 08:49

SP Waterland ‘Meer geld voor onderhoud sportpark Markgouw’.

Afgelopen week hebben de verenigingen van het sportpark Markgouw aan de noodbel getrokken. Het sportpark lijdt onder het achterstallige onderhoud. Nu er een wens voor een tweede hockeyveld ligt, is moment daar om het hele sportpark aan te pakken. SP Waterland komt met voorstellen dit mogelijk te maken.

Waterland is een rijke gemeente op sportgebied met veel verenigingen en een groot aanbod van sporten. Meerdere verenigingen kunnen door het achterstallig onderhoud van het sportpark geen wedstrijden en toernooien meer organiseren conform de regels van o.a. de KNBSB en de Atletiekbond. Dit hoort toch niet te kunnen.

Fractievoorzitter Ferdinand G. Knaack: ‘De hockeyvereniging blijft daarnaast groeien en heeft een tweede veld nodig. Dit plan heeft al een brede steun. Het is nu het juiste moment om het hele sportpark aan te pakken.’

SP Waterland wil dat er geld beschikbaar gesteld wordt om een volledige aanpak van het sportpark komende zomer mogelijk te maken.

Sportraad
Wat de verenigingen missen is een overkoepelend periodiek overleg met de gemeente. Zeker voor vernieuwing van het sportpark is het handig om alle verenigingen te betrekken. Ook samen met de andere kernen zou een halfjaarlijksoverleg in de vorm van een sportraad helpen om de sport in Waterland te doen laten groeien. SP Waterland zal dit voorstel indienen bij de gemeenteraad.

Kunstgrasvelden
Bij de laatste aflevering van Zembla is pijnlijk duidelijk geworden dat kunstgras(voetbal)velden met rubbergranoliet giftiger zijn dan voorheen gedacht doordat zij ook zware metalen aan het grondwater afgeven. Zware metalen in het grondwater, zoals zink en kobalt horen niet bij een schone sport, niet bij het weilanden en zeker niet in de buurt van onze kinderen. SP Waterland heeft vragen gesteld of het Waterschap de gronden om de kunstgrasvelden wil gaan onderzoeken en maatregelen te nemen om de rubberkorrels te vervangen.

Bron: SP Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services